NavMenu

Veliki interes Mostaraca za subvencioniranje nabavke i ugradnje solarnih sistema - Krajnji rok za prijave 12. decembar

Izvor: Bussines Magazine Srijeda, 23.11.2022. 07:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/photomix-company)Ilustracija
S obzirom na veliki interes stanovnika Mostara za subvencioniranje nabavke i ugradnje solarnih sistema, nova online info radionica o projektu SolarCET održat će se 24. 11. 2022. godine s početkom u 11 sati.

Iz Grada Mostara obavještavaju zainteresirane da do 2. decembra dodatna pitanja s naznakom "Javni poziv za subvencioniranje ugradnje solarnih sistema na području Grada Mostar" mogu dostaviti putem formulara za pitanja na registry.ba@undp.org

Subvencioniranje ugradnje solarnih sistema provodit će se u okviru projekta Razvojnog program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH "Ubrzanje tranzicije ka čistoj energiji korištenjem potencijala solarne energije u Bosni i Hercegovini" (SolarCET), koji podržava Vlada Republike Slovačke.

Projekt SolarCET ima za cilj potaknuti građane, vlasnike privatnih i javnih objekata da koriste solarne panele i kolektore, kao mjeru podrške tranziciji ka čistoj energiji, borbi protiv zagađenja zraka i energetskog siromaštva, smanjenju emisije stakleničkih plinova i broja građana koji boluju od respiratornih bolesti u Bosni i Hercegovini.

Javnim pozivom omogućeno je subvencioniranje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na stambenim objektima u iznosu do 50 posto vrijednosti nabavke i ugradnje opreme. Pored subvencije, za kvalificirane podnositelje prijava, osigurano je financiranje od Grada Mostara i UNDP-a u cjelokupnom iznosu za:


– izradu tehničke dokumentacije (projekt s predmjerom i predračunom radova) za solarni sistem koji će biti predmet realizacije i financijske podrške;

– kontrolu kvaliteta izrađene tehničke dokumentacije;

– stručni nadzor tijekom izvođenja radova.

Na javni poziv mogu se prijaviti sve zainteresirane osobe koje su vlasnici ili suvlasnici stambenih objekata individualnog stanovanja, u kojima borave, na području grada Mostara. Podnositelji prijava mogu konkurirati za podršku – subvencioniranje ugradnje solarnog sistema za vlastite potrebe, u skladu sa uvjetima definiranim javnim pozivom.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 12. decembar ove godine.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.