NavMenu

U gradnji stadiona na kojem je otvoreno SP u Kataru učestvovala i kompanija iz BiH

Izvor: biznisinfo.ba Ponedjeljak, 21.11.2022. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Nathan Rogers/unsplash)
Svjetsko prvenstvo u fudbalu otvoreno je u nedelju, 20. novembra, u Kataru. Svečano otvaranje održano je pred više od 60.000 gledalaca na stadionu Al Bayt u gradu Al Khoru koji je od glavnog grada Dohe udaljen oko 50 kilometara.

Katar je za ovo prvenstvo izgradio niz novih stadiona, a ono što je interesantno je da je unjihovoj izgradnji učestvovavala i firma iz BiH.

Kako je BiznisInfo već pisao, riječ je o firmi VS Trend iz Bihaća koja je na stadionu Al Bayt bila zadužena za kompletne radove na ventilaciji, instalacijama i protoku vode na stadionu.

Stadion je vrijedan 770 mil EUR.

– Ukupno je oko 250 radnika angažovano na ovom projektu. Trenutno ih je na gradilištu oko 200. U pitanju su radnici iz cijele Bosne i Hercegovine – kazao je ranije za BiznisInfo direktor kompanije Sabahudin Blažević.

Stadion Al Bayt najavljen je kao objekat koji ne samo da će zadovoljiti sve kriterije FIFA-e, već će postaviti nove standarde održivosti energije i zaštite okoline. Zahvaljujući primjeni najnovijih GSAS i LEED standarda, fudbalski mečevi moći će se igrati na umjerenim temperaturama čak i po ljetnim vrućinama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.