NavMenu

Dogovor "Sky Srpske" i "Adria Airwaysa": Podaci o poslovanju još lebde u oblacima

Izvor: Blic Petak, 28.01.2011. 11:06
Komentari
Podeli

Direktor avio-kompanije "Sky Srpska" Zoran Injac ne zna koliko je putnika putovalo linijom Banjaluka-Ljubljana za šest mjeseci od kada je ta linija uvedena. Injac, koji je i ugovorio ovaj aranžman sa ljubljanskim "Adria Airwaysom", ne zna ni koliko je do sada "Sky Srpska" platila kompaniji iz Slovenije za subvencionisanje praznih sjedišta!

Prema ranijim izjavama ministra saobraćaja i veza Nedeljka Čubrilovića, ova linija treba da je subvencionisana do 900.000 maraka godišnje, svakako novcem poreskih obveznika Republike Srpske.

Injac nema ni precizan odgovor na koji period je potpisan ugovor sa "Adria Airwaysom", pa prozilazi da u javnom preduzeću "Sky Srpska" nemaju analizu efekata šestomjesečnog aranžmana sa "Adria Airwaysom".

Javno preduzeće "Sky Srpska" već se četvrtu godinu finansira iz budžeta RS. Tako će i ove godine da raspolažu sa 380.000 maraka poreskih obveznika RS.

Direktor ovog javnog preduzeća otkrio je da su planirali da u prvom tromjesečju ove godine, odnosno do završetka zimskog reda letenja za 2010/2011, nastave sa privremenim obavljanjem zamjenskog saobraćaja "Sky Srpska" na destinaciji Banjaluka-Ljubljana četiri puta sedmično. Liniju do Ljubljane pravda time što sa aerodroma iz glavnog grada Slovenije imaju razvijene direktne veze sa svim većim centrima u Evropi. Povratna karta do Ljubljanje košta oko 220 maraka.

"Planirano je i da sa početkom ljetnjeg reda letenja u ovoj godini, vlastitim komercijalnim operacijama i u saradnji sa `Adria Airwaysom`, proširimo i povećamo broj međunarodnih linija iz Banjaluke. To je predviđeno iznajmljivanjem mlaznog putničkog aviona kapaciteta oko 50 sedišta, a na period od najmanje godinu dana”, navodi Injac u pismenom odgovoru.

U ovoj godini je predviđeno i, tvrdi on, "osposobljavanje" starog aviona Vlade RS, koja im je ranije dodijelila u vlasništvo, i pribavljanje potvrde vazdušnog operatora za obavljanje komercijalnih letova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.