NavMenu

TUV Zlatna medalja za Toyotin model Prius Hibrid

Izvor: eKapija Petak, 28.01.2011. 09:35
Komentari
Podeli

Toyota je nagrađena sa TUV Zlatnom Medaljom za svoj model Prius Hibrid na nagradnoj ceremoniji u Berlinu 25. Januara 2011. godine. Ova nagrada je dodijeljena nakon publikacije koja je objavljena u decembru prošle godine u TUV izvještaju u kojem je Toyota proglašena kao najuspješnija autokompanija sa 17 modela plasiranih u Top 10 pozicija u različitim starosnim kategorijama i vrstama vozila.

U posljednjem izvještaju Njemačke vodeće Asocijacije za tehničke preglede, Prius je broj jedan u kategoriji vozila starih dvije do tri godine gdje samo 2,2% pregledanih vozila pokazuje znakove defekta. Toyotin Auris došao je na drugo mjesto u istoj kategoriji sa samo 2,3% dok je prosjek kategorije oko 5,5%. Toyotina vozila koja su se pokazala također visoko kvalitetna u izvješaju su Avensis, Corolla Verso, RAV4 i Yaris.

"Izuzetno smo ponosni na postignuća Prius-a koji je uvijek bio pouzdan i inovativan proizvod u našoj ponudi," rekao je Toshiaki Yasuda, predsjednik Toyota Deutschland GmbH prilikom primanja nagrade u ime Toyote.

Prvi put objavljeno prije četiri decenije, godišnji izvještaj od strane TUV-a, postao koristan vodič za kupce prikazujući dugoročnu pouzdanost i sveukupne kvalitete vozila koja su dostupna na tržištu danas.

"Zadovoljni smo što se priznati kao tržišni lider u kvaliteti. TUV 2011 izvještaj prepoznaje trud koji ulažemo u osiguravanju vrhunske kvalitete u svako vozilo koje proizvodimo ", rekao je Didier Leroy, predsjednik kompanije Toyota Motor Europe. "Ova nagrada potvrđuje povjerenje koje vidimo od strane naših kupaca prema našim proizvodima i to je nešto što mi primamo sa mnogo ponosa."

Većina svih obaveznih tehničkih pregleda u Njemačkoj se provodi kroz različita tijela TUV organizacije. TUV izvještaj za 2011 godinu se temelji na nekih 7,25 miliona vozila pregledanih od strane TUV-a između Jula 2009 i Juna 2010.

Prva generacija Toyotina inovativnih vozila Prius je prvobitno uvedeno na japanskom tržištu 1997. godine. Od tada, kombinirana prodaja sve tri generacije Prius-a iznose do 2,1 milion primjeraka širom svijeta. Evropski debi Prius-a je bio u 2000 godini, i kumulativna prodaja doseže 213.000 jedinica do kraja 2010 godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.