NavMenu

Za promociju privrede BiH u inostranstvu 350.000 KM

Izvor: eKapija Srijeda, 16.11.2022. 13:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Zdravko Marinković potpisali su danas protokol kojim se utvrđuju osnovni principi i kriterijumi za podršku sajamskim manifestacijama i drugim aktivnostima s ciljem promocije domaće privrede u iznosu od 350.000 KM.

Protokol je potpisan u Sarajevu na osnovu odluke o kriterijumima za raspodjelu tekućih grantova odobrenih Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, koju je Savjet ministara usvojio 26. oktobra, saopšteno je iz Ministarstva.

- Odlukom Savjeta ministara, Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa odobreno je 350.000 KM iz budžeta institucija BiH. Ova grant sredstva udružićemo sa sredstvima Spoljnotrgovinske BiH i usmjeriti ih na promociju privrede Republike Srpske i Federacije BiH na sajmovima u inostranstvu - istakao je Košarac.

On je naglasio da će u narednom periodu biti formirana mješovita komisija, čiji je zadatak da razmotri plan sajamskih manifestacija, rangira ih i sačini listu za dodjelu navedenih grant sredstva.

- Nakon što komisija okonča svoj dio posla, Ministarstvo će, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, Savjetu ministara predložiti donošenje odluke o dodjeli grant sredstava za podršku sajamskim manifestacijama - rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, planirani grantovi predstavljaju značajnu pomoć domaćim privrednicima prilikom promovisanja njihovih proizvoda na inostranim sajmovima.

- Učestvovanje na sajmovima u inostranstvu proizvodi velike finansijske izdatke za naše privrednike. Naša namjera je da dodjelom grant sredstava umanjimo njihove troškove, kako bi svoja sredstva mogli uložiti u proizvodnju ili druge potrebe - rekao je Košarac.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.