NavMenu

Digitalna rješenja - Digitalizujte uplatu pazara uz pametne sefove

Izvor: eKapija Srijeda, 30.11.2022. 08:21
Komentari
Podeli

(Foto: BTC)
U eri digitalizacije, kada se svi poslovni procesi ubrzavaju, da bi kompanije bile uspešne i brze u poslovnim promenama, moraju biti uspešne i brze u razvoju i implementaciji inovativnih rešenja. U trenutku kada velike krize, kao što su pandemije i ratovi, negativno utiču na poslovanje kompanija, uvođenje novih inovativnih rešenja pomaže kompanijama da se transformišu i uspešno prođu kroz njih.

Kao u čitavom svetu, tako i kod nas, u regionu zapadnog Balkana, kriza je, pored ostalog, uticala i na povećano korišćenje gotovog novca, što kod retail kompanija dovodi do povećanog angažovanja zaposlenih i generisanja dodatnih troškova. Jedno od rešenja za optimizaciju gotovog novca, a koje se uspešno primenjuje u svetu, je i digitalizacija uplate pazara, kroz implementaciju pametnih sefova.

Digitalna rešenja, koja kompanija Printec promoviše na srpskom tržištu, pomažu retail kompanijama da optimizuju svoje operacije sa gotovim novcem, kroz projekat digitalizacije uplate pazara, a kroz implementaciju pametnih sefova. S obzirom da su pametni sefovi, kao rešenje za uplatu pazara, aktuelni na svetskom tržištu zadnjih deset godina, sada su se stvorili uslovi da se takav koncept primeni i na srpskom tržištu.

(Foto: BTC)

Pametni sef, koji se postavlja u pozadinskom delu poslovnog prostora, predstavlja perfektno rešenje za uplatu gotovog novca. To je samouslužnu uređaj, koji omogućava da zaposleni na brz, siguran i jednostavan način deponuju gotovinu. Sam uređaj je izrađen tako da ispunjava sve bezbedonosne standarde za deponovanje novca i mora biti sertifikovan od strane ovlašćenih sertifikacionih tela. Polaganje gotovine moguće je sedam dana u nedelji, 365 dana u godini, kada god zaposleni to žele ili kada je definisano poslovnim procesom. Uređajima se upravlja specijalno razvijenim web portalom, brzim alatom kojim se nadzire svakodnevni rad uređaja.

Retail kompanije, koje žele da reše postojeće probleme sa brojem angažovanih ljudi za brojanje novca, probleme manjkova i viškova, greške prilikom brojanja, vreme potrebno za odnošenje novca u banku i čekanjem u redu za predaju na šalteru banke, jednostavno ih mogu rešiti implementacijom rešenja pametni sef.

Prednosti za retail kompanije, koje donosi rešenje pametni sef su:

- Brzo, jednostavno i sigurno rešenje za deponovanje gotovine

- Online polog depozita na račun u poslovnoj banci, nakon deponovanja, novac je na računu retail kompanije u realnom vremenu, čime se podiže likvidnost kompanije

- Minimiziranje mogućnosti odliva gotovine

- Smanjenje troškova, ušteda resursa utrošenih na brojanje i polog gotovine, te mogućnost da se zaposleni fokusiraju na pružanje dodatnih usluge klijentima

- Transparentno praćenje svih transakcija po raznim parametrima

- Transparentni nadzor uređaja, korisnika/depozitora, depozita i poslovnica

- Automatska ili ručna izrada izveštaja i analitika

- Mogućnost spajanja sa ERP-om retail kompanije, te zatvaranje procesa knjiženja

Digitalizacija uplate pazara, kroz rešenje pametni sef, unosi unapređenje u poslovanje retail kompanija i omogućava im da budu efikasnije, da optimizuju procese sa gotovim novcem, poboljšaju likvidnost i da postojeće ljudske resurse bolje uposle, kako bi doneli dodatnu vrednost kompaniji.

Goran Krušić, Business Development Manager Printec Group


Discover more

www.printecgroup.com

Facebook/PrintecGroup

Linkedin/printec-group-of-companies


Cjelokupan sadržaj Tematskog biltena "Digitalna transformacija - putokaz za ebudućnost" pogledajte OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.