NavMenu

Izvoz namještaja za osam mjeseci u Srbiji iznosio 500 mil USD

Izvor: Beta Srijeda, 09.11.2022. 07:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Izvoz namještaja od svih materijala za osam mjeseci ove godine iznosio je 500 mil USD, što je povećanje od skoro 6% u odnosu na prošlu godinu, rekao je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović na otvaranju 58. Međunarodnog sajma namještaja, opreme i unutrašnje dekoracije na Beogradskom sajmu.

- Ako posmatramo samo namještaj od drveta, izvoz u ovom periodu iznosio je 232 mil USD, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu za 8,3% - rekao je Momirović.

On je podsjetio da Srbija trenutno ima zaključene sporazume o spoljnoj trgovini sa 44 trgovinska partnera i naglasio da se mora bolje iskorisiti potencijal Incijative Otvoreni Balkan.


- Drvna industrija zajedno sa metalnom, poljoprivrednom i IT mora da bude oslonac razvoja Srbije. Poslednjih dvadesetak godina ona bilježi poslovne rezultate prema kriterijumima broja privrednih društava, rasta zaposlenosti, ostvarenih poslovnih prihoda, izvoza i pozitivnog spoljnotrgovinskog bilansa - rekao je Momirović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.