NavMenu

U mjestu Brusna u opštini Foča niču tri solarne elektrane - Investitor lokalna firma Siming trade

Izvor: eKapija Utorak, 08.11.2022. 15:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Zbynek Burival)Ilustracija
U mjestu Brusna u opštini Foča planirana je gradnja tri solarne fotonaponske elektrane u koje bi investirala firma Siming trade sa sjedištem u toj opštini.

Trenutno su u Opštini Foči na javnom uvidu dokazi uz zahtjeve za izdavanje ekoloških dozvola za sva tri objekta. Kako je navedeno u opisu, instalisana snaga FNE "Brusna 1" biće 149,6 kW, "Brusna 2" 149,04 kW i "Brusna 3" 149,04 kW.

Iz Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove navode za portal eKapija da je karakter objekata privremeni.

- Trajanje privremene namjene je tri godine uz mogućnost produženja roka. Radi se o izgradnji novih objekata i tek nakon pribavljanja svih potrebnih dozvola i dokumenata mogu početi da rade - istaknuto je.

Zemljište na kojem se planira izgradnja solarne fotonaponske elektarane "Brusna 1" je površine 1.680 m2, "Brusna 2" površine 1.804 m2 i "Brusna 3" 1.781m2 površine.

U priloženoj dokumentaciji se navodi da su Brusna povoljna lokacija za izgradnju fotonaponske elektrane s obzirom na jaku solarnu iradijaciju i veliki broj sunčanih dana. Takođe, lokacija je povoljna iz razloga što na mjestu izgradnje fotonaponske elektrane nema sjena od susjednih objekata i brda.


Na sajtu opštine Foča je istaknuto da zainteresovani građani, pravna i fizička lica, te druge zainteresovane organizacije, mogu svoje primjedbe, mišljenja i sugestije na predmetne dokaze upisati u knjigu primjedbi svakog radnog dana u vremenu od 7-15 časova.

Кnjiga primjedbi se nalazi u šalter sali Opštine Foča – šalter broj 3.

Sva dodatna obrazloženja mogu se dobiti u Odjeljenju za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove, Opštine Foča.

Javni uvid u dokaze traje do 27. novembra 2022. godine.

V. Marković

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.