NavMenu

Slijedi poziv za refundaciju troškova nabavke opreme za privrednike u Zeničko-dobojskom Kantonu

Izvor: eKapija Petak, 04.11.2022. 10:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Apples Eyes Studio/shutterstock)Ilustracija
Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na jučerašnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva za privredu, usvojila odluku o odobravanju i dodjeli sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju projekata turističke infrasatrukture i suprastrukture u ukupnom iznosu od 541.905 KM.

Sredstva su dodijeljena putem dodatnog javnog poziva, a pravo na poticaje imale su općine, udruženja i privredni subjekti. Sredstva su dobile općine Maglaj i Kakanj, jedno udruženje te 20 privrednih subjekata.

Ministar za privredu Zlatko Jelić naglasio je da je usvajanjem ove odluke, kao i odluke koja je donesena u mjesecu aprilu, Vlada ZDK-a u 2022. godini za projekte turističke infrastrukture i suprastrukture izdvojila ukupno 1.040.000 KM.

- Iznos je značajan jer dolazi u vremenu globalne krize i poskupljenja. Naša želja je da pomognemo općine, udruženja i gospodarske subjekte koji se bave turističkom djelatnošću da poboljšaju nivo svoje usluge, a samim tim i svoje prihode – rekao je ministar Jelić.

Naglasio je da će ovo ministarstvo nastaviti podržavati projekte podrške u oblasti turizma, te da se uskoro očekuje formiranje upravnih tijela u novoj Turističkoj zajednici koja je formirana odlukom Skupštine ZDK-a čime se stvaraju "preduvjeti za što bolju i kvalitetniju realizaciju projekata u oblasti turizma".

Jelić je najavio da će u ponedjeljak, 7. novembra, biti raspisan i javni poziv za refundaciju troškova za nabavku opreme za gospodarske subjekte, a maksimalan iznos za ostvarenje tog poticaja iznosiće 20.000 KM, odnosno do 30% vrijednosti nabavljenog stalnog sredstva za rad, saopćeno je iz Press službe ZDK.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.