Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 24.01.2011.| 16:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"RE*Branding"-om do novih kupaca i bolje prodaje

(Foto: b)

Bh. proizvođači, nažalost, vrlo malo pažnje poklanjaju modernom dizajnu ambalaže svojih proizvoda i drugih vizuelnih komunikacija što ih u očima kupaca automatski stavlja u podređeni položaj u odnosu na konkurenciju. Neadekvatan i zastario dizajn, značajno doprinosi da se kupci suočeni sa kupovnom odlukom i izborom između proizvoda iste kategorije odlučuju za strane proizvode čija ambalaža komunicira veći kvalitet, ali i opravdava obično višu cijenu.

Upravo ova činjenica doprinosi manjoj prodaji, često kvalitetnijih, domaćih proizvoda na našem tržištu, što direktno potkopava konkurentnost domaćih proizvođača, ali se i vrlo negativno odražava na čitavu domaću industriju te kapacitete domaće ekonomije (prihode, zapošljavanje, mogućnost budućih investicija itd.).

RE*BRANDING / Bosna i Hercegovina je projekat pokrenut od strane Mark IN agencije za komunikacije koji ima za cilj unapređenje vizuelnih i marketing komunikacija bh. proizvođača, a samim tim i njihovo uspješnije pozicioniranje u odnosu na stranu konkurenciju na tržištu naše zemlje.

"Mi kao domaća agencija specijalizirana u oblasti marketing komunikacija, želimo da svojim znanjem i uslugama pomognemo bosanskohercegovačkim proizvođačima kako bi postali konkurentniji na tržištu", rekao je Boris Cigler, direktor agencije Mark IN.

Projekat će se, dodaje on, realizovati u nekoliko faza, a realizuju ga u saradnji sa udruženjem Kupujmo i koristimo domaće.

"Moram napomenuti da smo dobili i nesebičnu podršku vodećih medija u BiH koji svojim učešćem jasno demonstriraju želju da zajedno sa nama pomognu bh. proizvođačima da unaprijede svoje vizuelne i marketing komunikacije. Što oni budu uspješniji, biti ćemo i svi mi, a mi smo spremni prvi ponuditi podršku u partnerskom odnosu zajedničkog rasta i razvoja. Isto se ne može reći za trgovačke lance u BiH, ni domaće ni strane, kojima smo uputili poziv za učešće u projektu na koji su se oglušili što najbolje pokazuje koliko oni zaista podržavaju domaće proizvođače" istakao je Cigler.

Projekat su podržali poslovno-investicioni portal eKapija.ba, Business Magazin, portal Sarajevo-x.com, portal Mobile.ba, časopis Media Marketing, časopis Gracija, Večernji list, te BBI centar ispred kojeg će, po okončanju projekta, biti organizovana izložba svih re-brendiranih proizvoda bh proizvođača. Više o samom projektu možete saznati na www.rebranding.ba

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.