NavMenu

Vlada FBiH podržava projekt revitaliziranja plovnog puta rijeke Save

Izvor: eKapija Subota, 22.01.2011. 11:16
Komentari
Podeli

Prihvativši Informaciju Federalnog ministarstva prometa i komunikacija o stanju u vodnom prometu i provedbi Zakona o unutarnjoj i pomorskoj plovidbi, Vlada Fedaracije BiH je zaključcima podržala projekt revitaliziranja plovnog puta rijeke Save, uz zaduženje resornog ministarstva da, u suradnji s drugim federalnim ministarstvima i Ministarstvom prometa i komunikacija BiH, nastavi poduzimati mjere i aktivnosti na provedbi ovog projekta.

Ujedno, Vlada je suglasna da se, sukladno mogućnostima, planiraju proračunska sredstva za održavanje plovnog puta rijeke Save i sustava obilježavanja.

Treba razmotriti mogućnost da se, u okviru Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, osnuje Sektor za vodni promet s ciljem što kvalitetnije realizacije projekta u svezi rijeke Save i njenog uključivanja u transeuropsku mrežu unutarnjih plovih puteva, kao i radi stvaranja pomorske orijentacije BiH.

Vlada FBiH je, nadalje, suglasna da nadležno državno i federalno ministarstvo nastave aktivnosti u svezi definiranja i izrade Pomorske strategije BiH. Od Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i dugih nadležnih tijela Vlada FBiH traži sudjelovanje u aktivnostima institucija BiH vezanim za definiranje morske granice, kao i aktivnostima Republike Hrvatske koje se odose na gradnju mosta kopno - polutotok Pelješac.

U suradnji s Općinom Neum, te Federalnim ministarstvom prostornog uređenja i Federalnim ministarstvom okoliša i turizma treba nastaviti definiranje uporabe morske obale BiH i stvaranje odgovarajuće pomorske infrastrukture u Neumu. Danas je podržan i prijedlog za otvaranje pomorskog graničnog prijelaza na teritoriju Neuma, kao i inicijativa za donošenje Zakona o pomorskom dobru BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.