NavMenu

Tuzla: objavljen poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja

Izvor: eKapija Srijeda, 26.10.2022. 14:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: lOvE lOvE/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Tuzla, u partnerstvu sa Fondacijom IMPAKT Sarajevo i Ministrarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, 21. oktobra objavio je javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja u tom gradu, koji se realizuje u okviru Programa podrške poduzetništvu mladih.

Ovaj javni poziv namijenjen je mladim osobama od 18 do 35 godina starosti sa mjestom boravka/prebivališta na području grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju koju žele da pokrenu i uspostave formalni biznis, registracijom samostalne djelatnosti u osnovnom zanimanju, ili samostalne djelatnosti u dodatnom zanimanju ili privrednog društva, sa minimalno jednom zaposlenom osobom.

Također, javni poziv namijenjen je i mladim osobama od 18 do 35 godina starosti, vlasnicima postojećeg biznisa sa sjedištem na području grada Tuzle, koji je registrovan u period do godinu dana od objave ovog javnog poziva, koji su zantiresovani za razvoj poduzetničkih vještina i imaju poslovnu ideju o proširenju poslovanja.

U okviru IMPAKT inkubatora poslovnih ideja učesnicima će se pružiti:

1. Poduzetnička obuka u trajanju od 6 dana, raspoređena u periodu od maksimalno 2 mjeseca, fokusirana na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje poduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.

2. Priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela.


3. Dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate na području grada Tuzle, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima za podršku poduzetnicima.

4. Stručnu i mentorsku podršku za realizovane poslovne poduhvate i uspostavljene biznise, u skladu sa procijenjenim potrebama.

Prijave na ovaj javni poziv mogu se izvršiti do 14. novembra 2022. godine.

Dodatne informacije o ovom javnom pozivu, kao i prijavni formular, mogu se dobiti na sajtu Grada Tuzla.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.