NavMenu

Počela izgradnja azila i hotela za pse kod Trebinja vrijednog pola miliona maraka

Izvor: eKapija Petak, 21.10.2022. 10:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sasa Dzambic Photography/shutterstock.com)Ilustracija
U Zgonjevu kod Trebinja počela je izgradnja novog azila za pse sa pratećim objektima, koju sa oko 510.000 KM zajednički finansiraju britanska Organizacija za pomoć životinjama Mreža za životinje (Network for Animals) i grad Trebinje.

Početak radova ozvaničili su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i načelnik Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Spasoje Radović, navodeći da novi azil treba da bude završen u roku od 90 radnih dana, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Očigledan je sve veći problem ostavljanja pasa na ulicama grada. Trebinje je do sada imalo manji azil na Obodini, ali će ovaj novi biti značajno veći, s tim da će i zadovoljiti sve potrebe jednog azila - naveo je Ćurić.

On je zahvalio britanskoj organizaciji za podršku u realizaciji ovog projekta, navodeći da će ona, od ukupnog iznosa sredstava, izdvojiti nešto više od 400.000 KM, dok će Grad obezbijediti oko 100.000 KM.

- Radovi su povjereni preduzeću Siga iz Trebinja. Osim tri boksa za životinje, projektom je predviđena i izgradnja upravne zgrade, prostorija za veterinara i karantina za oboljele životinje - naveo je Ćurić.

Prema Ćurićevim riječima, osim azila sa pratećim objektima, u planu je i izgradnja takozvanog "hotela za pse", u koji će svi vlasnici ovih kućnih ljubimaca imati mogućnost da svog psa ostave na nekoliko dana dok su na putovanju, odnosno van svog mjesta prebivališta.

- To je jedan važan projekat koji ćemo realizovati u narednom periodu. Cilj nam je da kada vlasnik ostavi svog psa - bude siguran da će mu u tom "hotelu" biti kao da je kod kuće i da će mu biti pružena najbolja moguća usluga - rekao je Ćurić.

Britanska Organizacija za pomoć životinjama Mreža za životinje trenutno sprovodi 40 projekata u 20 zemalja svijeta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.