NavMenu

Prevoznicima iz BiH biće olakšan prevoz putnika - BiH potpisala protokol uz INTERBUS sporazum

Izvor: eKapija Petak, 21.10.2022. 07:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: CBCK/shutterstock.com)Ilustracija
U ime Bosne i Hercegovine, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović potpisaо је u Briselu sa Generalnim sekretarijatom Vijeća Evropske unije Protokol uz Sporazum o međunarodnom povremenom prijevozu putnika običnim i putničkim autobusima (INTERBUS sporazum).

Uzimajući u obzir potrebu za daljnjim razvojem međunarodnog cestovnog prijevoza putnika, potpisivanjem Protokola uz INTERBUS sporazuma unaprijedit će razvoj povremenog međunarodnog cestovnog prijevoza putnika običnim i putničkim autobusima u Evropi, kao i u ostalim zemljama potpisnicama Sporazuma, čime će se olakšati organizacija i obavljanje prijevoza te turistička i kulturna razmjena.

Potpisivanjem Protokola omogućava se našim prevozničkim preduzećima daljnje unapređenje međunarodnog cestovnog prijevoza putnika, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija, Industrija

Insolar dobio koncesiju za izgradnju solarne elektrane od 100 MW kod Tomislavgrada

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan je ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i firme Insolar kao koncesionara. Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisao ministar gospodarstva Hercegbosanske županije Miroslav Jaglica, a ispred Insolara Nataniel Holbrohr. Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane SE Seline ukupne instalirane snage 100 MW, u cilju korištenja solarnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.