NavMenu

Fotografija sedmice: Beskonačnost - autor Senad Tahmaz

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.01.2011. 16:10
Komentari
Podeli

Naziv fotografije: Beskonačnost

O fotografiji: Vatikan. Trg Svetog Petra, beskrajno velik, svaki dan privlači hiljade posjetilaca koji ga gledaju, upijaju i hrle ka konačnoj destinaciji - Bazilici Svetog Petra, očekujući da "zarone" u još jednu neponovljivu čarobnu beskonačnost.

O svom doživljaju trga i o tome kako je nastala fotografija, autor kaže: "Taj isti trg upijam svojim fotografskim osjetilima na poseban, neobjašnjiv, "svoj" način. Da ću u ja "vođen" osjećajem posebnosti i duhovnosti mjesta na kojem sam se našao proći taj isti put, idući pored kiklopski visokih stubova koji zaokružuju trg, naći se u njegovom središtu, pomiješati sa masom i slijediti je sve do ulaza u baziliku.. kao i milioni drugih prije i poslije mene. Ali u tom trenutku, u meni se javlja ponovo baš taj čudni instinkt da primjećujem jednostavne, ali istovremeno posebne stvari, našavši se između beskrajnog broja stubova, jedan pravi "klik" na taster mog fotoaparata bilježi veličinu mjesta koje me okružuje, i čovjeka, spram te iste veličine i beskonačnosti koji isto mjesto doživljava na `neki svoj način`".

O autoru: Senad Tahmaz rođen je u Sarajevu 12.2.1980. godine. Zaljubljenik fotografije, freelancer. Okušao se u gotovo svim tipovima fotografije, ali najveće zadovoljstvo u svom radu doživljava u fotografisanju neobičnih stvari iz svakodnevnog života ljudi i prostora u kojem žive i rade. Dobitnik nekoliko fotografskih priznanja. Aktivan učesnik internetskih fotoportala poput: fotografija.ba, balkanphotocontest.com i sl.. Član je sarajevskog foto-video kluba Valter. Posjeduje vlastiti blog: photosenad.blogspot.com.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj, Finansije

Na prodaju potraživanja Kompanije Dušanić iz Prnjavora

Stečajni upravnik Kompanije Dušanić iz Prnjavora oglasio je prodaju potraživanja i preuzimanje vođenja i finansiranja stečajnog dužnika. Kako se navodi u oglasu, ukupna vrijednost potraživanja po predmetima koji se vode u Osnovnom sudu u Banjaluci iznose 1.573.219 KM. Imovina stečajnog dužnika prodaje se "u paketu" kao jedna cjelina. Početna cijena iznosi 786.609 KM što čini polovinu ukupne vrijednosti potraživanja u oba predmeta i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.