NavMenu

Srbija bi mogla postati jedan od centara gejming i e-sport industrije - U Dubaiju potpisan dokument o partnerstvu između kompanija Gaming Village i WSC

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.10.2022. 07:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / ExplorerBob)Ilustracija
Kompanije Gaming Village i WSC, koja predstavlja kapital iz Holandije i Saudijske Arabije, potpisale su u Dubaiju dokument o strateškom partnerstvu i finansijskom ulaganju. Dokument je, kako je navedeno na sajtu Vlade, potpisan na jednoj od najvećih svetskih konferencija za predstavljanje noviteta u oblasti tehnoloških dostignuća i digitalne transformacije – GITEX, koji se održava u Dubaiju, a potpisivanju je, ispred Vlade Srbije, prisustvovao i predsednik Nacionalnog saveta za razvoj e-sporta Vladimir Cvetković.

Jedinstveni projekat "Gejming sela", koji je u potpunosti prilagođen gejming i e-sport industriji sadržaće hotel, centre za obuku, luksuzne bungalove, fakultet, poslovni centar, sportske objekte, bazen, restorane i drugo.

- Deo projekta je i jedinstvena platforma preko koje će takmičari iz celog sveta učestvovati u takmičenjima na svetskom nivou - stoji na sajtu Vlade.

Kako je naglašeno, Srbija će podrškom ovoj investiciji biti jedna od prvih država na svetu koja će se pozicionirati kao jedan od centara gejming i e-sport industrije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.