NavMenu

Direktor "Grasa" podnio pismenu ostavku

Izvor: Fena Srijeda, 01.02.2006. 15:52
Komentari
Podeli

Nakon što su radnici KJKP "GRAS" počeli sa štrajkom te blokirali gradski saobraćaj skoro 24 sata, cjelokupan javni saobraćaj na području Kantona Sarajevo uspostavljen je jutros (1. februara 2006. godine). Radnici su počeli sa radom kada im je obećano da će biti ispunjen njihov zahtjev da direktor poduzeća Ibrahim Jusufranić podnese ostavku. Iz Sindikata drumskog saobraćaja Federacije BiH potvrđeno je da je direktor Jusufranić podnio pismenu ostavku 1. februara 2006. godine, uz obrazloženje kako u interesu građana Kantona Sarajevo ne želi biti prepreka normalnom funkcioniranja gradskog saobraćaja. Očekuje se da ta ostavka bude usvojena danas na vanrednoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo.

Pregovori radnika u štrajku i predstavnika poslovodstva i Vlade Kantona Sarajevo trajali skoro do jutarnjih sati a nakon što su dobili obećanje da će direktor Jusufranić podnijeti ostavku, jutros su odlučili da deblokiraju izlaz iz preduzeća tako da su ponovno uspostavljene sve redovne linije u gradskom saobraćaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.