NavMenu

Pritisak u Sjevernom toku 1 stabilizovan od 3. oktobra

Izvor: Radio Slobodna Evropa Srijeda, 05.10.2022. 11:26
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Sergey_R/shutterstock.com)Ilustracija
Pritisak u obje linije gasovoda Sjeverni tok 1 stabilizovao se od 3. oktobra, saopštio je Nord Stream AG, prenio je Rojters.

Nord Stream AG, operater podmorskog gasovoda Sjeverni tok 1 od Rusije do Njemačke, naveo je da nije u mogućnosti da pregleda oštećene dijelove linije zbog nedostatka traženih neophodnih dozvola.

Kompanija je dodala da vlasnik odgovarajuće opremljenog geodetskog broda koji je iznajmio Nord Stream AG još nema "zeleno svjetlo norveškog Ministarstva spoljnih poslova da pođe".

Gasovod Sjeverni tok 1, sa kapacitetom od 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, otvoren je 2012.


Evropska unija još istražuje kako je na ruskim gasovodima Sjeverni tok 1 i 2 došlo do eksplozije prosle nedelje, ispuštajući gas u Baltičko more kod obala Danske i Švedske. Seizmolozi su registrovali eksplozije u tom području.

Rusija i Zapad se međusobno optužuju za ovaj incident.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.