NavMenu

Općina Ilidža izdala građevinsku dozvolu za izgradnju osnovne škole na Stupu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 03.10.2022. 15:24
Komentari
Podeli
(Foto: Općina Ilidža)
Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, zvanično je potvrdio u petak (30. septembar) da je Općina Ilidža izdala građevinsku dozvolu za izgradnju Jedanaeste osnovne škole na Stupu, čime je kompletirana sva neophodna dokumentacija za početak realizacije projekta o kojem se u protekle dvije decenije samo pričalo, dok konkretni koraci nisu bili poduzeti.

Još početkom juna prošle godine najavljeno je da je projekt izgradnje osnovne škole na Stupu jedan od kapitalnih i najvažnijih za općinu Ilidža.

- Nakon desetina godina priče o osnovnoj školi u naselju Stup, danas možemo reći da je Općina Ilidža izdala potrebnu građevinsku dozvolu. Riječ je o sigurno najmodernijoj školi u Kantonu Sarajevo, čiji je projekt radio Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu, i to po svim najmodernijim i najnovijim standardima kada je u pitanju obrazovanje - kazao je načelnik Muzur te dodao da je održan sastanak sa ministricom obrazovanja Kantona Sarajevo, Naidom Hota Muminović, na kojem je dogovoren nastavak saradnje i izdvajanje budžetskih sredstava za početak realizacije ovog projekta, prenio je sajt općine Ilidža.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.