NavMenu

Nove procedure u vaskularnoj hirurgiji u Bolnici Sveti vračevi

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 03.10.2022. 15:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ChaNaWiT/Shutterstock)Ilustracija
U Bolnici Sveti vračevi u Bijeljini 1. oktobra su obavljene dvije složene operacije kod pacijenata sa oboljenjem karotidnih arterija, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Operacije je izveo Marko Dragaš, poznati stručnjak za vaskularne bolesti sa Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirugiju Kliničkog centra Srbije, uz asistenciju vaskularnog hirurga iz bijeljinske Bolnice Nemanje Jankovića.

Dragaš je ocijenio da Bolnica u Bijeljini napreduje, čemu u prilog govori uvođenje novih procedura u vaskularnoj hirurgiji.

- Siguran sam da ova bolnica ima dobru perspektivu i da će se naša saradnja nastaviti na najboljem mogućem nivou - rekao je Dragaš.

Janković je pojasnio da karotidna hirurgija podrazumijeva operacije na karotidnim arterijama koje snabdijevaju mozak krvlju, a koje su kritično ugrožene.

- Žargonski, karotidna hirurgija ili operacije karotidnih arterija se nazivaju i hirurgijom podmlađivanja ili osvježavanja mozga. Veoma je značajno što se u našoj ustanovi mogu operisati, ne samo pacijenti iz Bijeljine, nego iz cijele Republike Srpske - rekao je Janković.


Direktor bijeljinske Bolnice Zlatko Maksimović rekao je da ova ustanova, nakon razvoja kardiologije, oftalmologije, anestezije, ortopedije i hirugije, kreće u ekspanzivan razvoj hirurgije karotidnih arterija.

- U posljednja dva mjeseca uspješno smo uradili više od 10 operacija karotidnih arterija. Naravno, rađene su i bajpas operacije, planirano je da se rade i aneurizme abdomenalne aorte, tako da je neupitan razvoj vaskularne hirurgije sa našim stručnjacima iz bijeljinske bolnice, koje pomažu stručnjaci, naši prijatelji iz Beograda - naglasio je Maksimović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.