NavMenu

Uskoro kreće gradnja hotela Magnum u Kolašinu - U objekat sa 25 apartmana i 80 soba biće uloženo skoro 13,5 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 30.09.2022. 11:35
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Ming Dai)
Izgradnja hotela Magnum u Kolašinu trebalo bi da počne 15. oktobra, objavljeno je u informaciji i realizaciji ovog projekta koju je Vlada usvojila na poslednjoj sjednici.

Podsjetimo, hotel Magnum je u junu uvršten na lsitu razvojnih projekata iz oblasti turizma. Riječ je kondo hotelu sa četiri zvjezdice, a ukupna predračunkska vrijednost investicije iznosi 13,34 mil EUR.

Planirano je da hotel Magnum posluje po kondo modelu ima 105 smještajnih jedinica, tačnije 201 ležaj, različitog tipa i površine. Hotel će činiti 25 apartmanskih jedinica i 80 soba. Period povraćaja investicije je u 18. godini projekta, tačnije 15. godini poslovanja hotela, a predviđeno je otvaranje 64 nova radna mjesta.

Kako je saopšteno iz Vlade, nakon uvrštavanja na Listu razvojnih projekta u oblasti turizma, investitor Magnum Development AD je dostavio izmijenjen Biznis plan, kao i novi Revidovani glavni projekat.

- Razlog za izmjene revidovanog glavnog projekta, investitor je naveo tehničku grešku koja je ranije napravljena imajući u vidu da je u prethodnom revidovanom glavnom projektu navedena parcela koja ne postoji, kao i pomjeranje datuma početka radova na projektu sa 15. aprila na 15. oktobar 2022. godine, što neće uticati na ranije utvrđeni rok završetka izgradnje - navodi se u informaciji.


Iz Vlade je pojašnjeno da će, ukoliko se utvrdi da se projekat izgradnje hotela Magnum ne realizuje potrebnom, odnosno zadovoljavajućom dinamikom, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma imati mogućnost da dostavi Vladi predlog za isključenje projekta sa Liste razvojnih projekata u oblasti turizma i pokretanje procedure za naplatu bankarske garancije u cjelokupnom iznosu od 2,5 mil EUR.

- U okviru diskusije na ovu temu, Vlada je još jednom potvrdila opredijeljenost da je 31. decembar 2022. godine krajnji rok za realizaciju Programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, po osnovu kojega se crnogorsko državljanstvo može steći prijemom - zaključili su iz Vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.