NavMenu

Otvaranje šoping centra i hotela Vema u Visokom na proljeće 2023. - Posao će dobiti 230 radnika

Izvor: eKapija Petak, 30.09.2022. 11:50
Komentari
Podeli
Predviđeni izgled šoping centraPredviđeni izgled šoping centra
Šoping centar i hotel Vema u Visokom, na kojem se radi već neko vrijeme, poprima svoje pune obrise, a juče su ovaj reprezentativni objekat obišli gradonačelnik Mirza Ganić i investitor Osman Suša, prenosi gradski sajt.

Plan je bio da objekat bude otvoren do kraja godine, međutim zbog novonastale situacije, objekat će u punom kapacitetu biti otvoren na proljeće naredne godine.

– Ono što ćemo imati u Vemi jeste mini šoping centar sa brojnim svjetskim brendovima, hotel sa 140 ležaja i 65 modernih soba, prateći sadržaji poput bazena, SPA centra, teretana, a tu su i sadržaji kojih do sada nije bilo u Visokom, ali ni BiH, prvi opservatorij za posmatranje neba i nebeskih tijela, kao i alpinistička, zatvorena, klimatizovana, umjetna stijena, visine 18 metara. Tu je i ekskluzivni restoran, moderni kafići sa još modernijim sadržajima i mislim da ovime Visoko dobija ono što zaslužuje, jedan moderan objekat, moderan hotel, ali i trg koji će se nalaziti ispred samog objekta - kazao je Osman Suša.

Osim samog objekta i ovaj dio grada zasjaće u punom sjaju, jer će investitor, zajedno sa stanovnicima okolnih zgrada i Gradskom upravom obnoviti i urediti fasade na okolnim zgradama.

– Privrednici su partneri naše lokalne zajednice i naš odnos i ono što oni rade svjedoči da osim tog investicionog momenta, oni vole svoj grad i mjesto gdje stanuju, jer ono što je ovdje uloženo, u ovaj objekat, moglo je biti uloženo bilo gdje drugo. Inače, ovo je jedan od najznačajnijih projekata u Visokom u posljednjih 30 godina i uz sve sadržaje donosi nam obogaćivanje turističke ponude, i pored toga što je projekat bitan investitoru, mogu reći da je za mnogo bitniji za Visoko, jer smo turistički grad i ovime dobijamo dimenziju više u turističkoj ponudi i razvoju - rekao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Gradska uprava prati razvoj, pa se ide na uređenje ulice Branilaca, investitor će urediti trg ispred samog objekta, a raspisan je i poziv za idejno rješenje ulica Čaršijska i Alije Izetbegovića i nakon što stručna komisija odabere najbolje rješenje kreće realizacija.

- U narednih godinu – dvije promijenit ćemo izgled našeg grada, a svakako izuzetno je vrijedan i broj ljudi koji će dobiti posao u ovom objektu – kazao je Ganić.

Otvorenjem objekta Vema posao će dobiti oko 230 radnika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.