NavMenu

Niskotarifni avioprijevoznici nisu zainteresirani za BiH?

Izvor: eKapija Srijeda, 12.01.2011. 11:31
Komentari
Podeli

I pored očekivanja i najava da bi u ovoj godini avioni Easy Jeta mogli da slete na naki od aerodroma u Srbji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini ili Makedoniji, od toga za sada nema ništa, potvrđeno je portalu "uvazduhu.com" u centrali te low cost kompanije.

Easy Jet neće za sada širiti svoje operacije na prostor Zapadnog Balkana, dalje od Hrvatske, Slovenije i Kosova, rekli su za "uvazduhu.com" predstavnici te kompanije.

"Trenutno nemamo planova da uđemo na tržišta Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine", rekao je za "uvazduhu.com" Peter Voets, direktor marketinga Easy Jeta za Švajcarsku, Austriju i Istočnu Evropu.

Prema njegovim riječima, kompanija stalno preispituje i procjenjuje nove mogućnosti, ali "to ne znači da će te mogućnosti biti i iskorištene".

Dolasku velikih low costera, čija je cjenovna politika pravi mamac za putnike, nadaju se gotovo svi aerodromi u regionu.

Iz Direktorata civilnog vazdušnog saobraćaja Srbije, prošle godine najavljivana je mogućnost da predstavnici Easy Jeta dođu na pregovore već početkom ove godine. Voets, međutim, na pitanje da li je bilo kontakata sa civilnim vazduhoplovnim vlastima Srbije, ponavlja da planova za ulazak na to i ostala tržišta na prostoru bivše Jugoslavije, nema.

"Raspitivanje o pravima za saobraćaj nema direktne veze sa samim ulaskom na tržište", rekao je Voets za "uvazduhu.com".

Sa druge strane, civilne vazduhoplovne vlasti Bosne i Hercegovine, koja je od sredine decembra prošle godine u režimu slobodnog putovanja ka šengenskom prostoru, kako je ranije potvrđeno ovom portalu, još nisu dobile ni jedan novi zahtjev za uspostavljanje linija, iako se očekuje dolazak novih kompanija.

U Makedoniji, čelnici kompanije TAV, koja upravlja aerodromima u Skoplju (SKP) i Ohridu (OHD), svjesni su slabog interesovanja low costera za to tržište zbog malog broja putnika.

Što se tiče Crne Gore, za sljedeću godinu sezonsku liniju ka Tivtu najavio je samo Air Berlin, ali je ministar turizma Predrag Nenezić rekao da Vlada Crne Gore razmatra "mogućnost uspostavljanja privatno-javnog partnerstva sa niskobudžetnim avio-kompanijama".

Osim za Ljubljanu i Zagreb, Easy Jet u regionu sezonski leti za Split (SPU) i Dubrovnik (DBV), kao i za Prištinu (PRN), tokom cijele godine.

izvor: uvazduhu.com

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.