NavMenu

TTU Energetik razmatra ulazak u polje namjenske industrije

Izvor: TIP.ba Četvrtak, 29.09.2022. 11:23
Komentari
Podeli
(Foto: vladatk.kim.ba)
Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mustafa Šakić posjetili su juče kompaniju TTU Energetik u Tuzli. Bila je to prilika da se iz prve ruke upoznaju sa potencijalima i mogućnostima ove kompanije, koja se sigurnim koracima vraća na staze stare slave.

- Samim ulaskom u krug fabrike osjeti se radna atmosfera i to je nešto što nas izuzetno veseli. TTU energetik je dokaz da se fabrika, uz ispravne i iskrene namjere, može podići i iz pepela - rekao je tokom posjete premijer Halilagić i dodao da je Vlada učinila sve, a i u narednom će periodu biti stalna podrška razvoju TTU-a.

- Tu smo da budemo podrška i potpora, te posrednik za sve pozitivne projekte u Tuzlanskom kantonu, a TTU energetik to sigurno jeste. Vlada će i u narednom periodu sigurno biti oslonac ovoj kompaniji ali ćemo i ubuduće računati na sposobnosti i mogućnosti TTU energetik-a. U tom smislu voljeli bismo ovu kompaniju u narednom periodu vidjeti i u okvirima namjenske industrije. Takav iskorak bi domaću pamet i vještine stavilo u službu prije svega domaće sigurnosti, a onda i stjecanja profita - kazao je premijer Halilagić.

Dodao je da je Vlada spremna da i druga tržišta, pored polja energetike, spaja sa TTU-om, kako je rekao, konkretno misli na polja poput obnovljivih izvora energije i automobilske industrije.

Direktor kompanije, Almir Zulić je premijeru Halilagiću i ministru Šakiću prezentirao potencijale kompanije.

- Prošlu godinu TTU energetik je okončao sa 14,7 mil KM neto realizacije. Trenutno upošljavamo 170 radnika sa prosječnom plaćom koja je iznad prosjeka FBiH. Analizirajući kompletne uslove poslovanja, postignute rezultate, perspektive budućeg razvoja sa sigurnošću možemo reći da je TTU energetik postao jako atraktivan poslodavac na tržištu rada - ukratko je prezentirao kompaniju direktor Zulić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.