NavMenu

Dječije vreće za spavanje za austrijski Traeumeland - Imago modernizovao proizvodnju nakon izlaska na međunarodno tržište

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 28.09.2022. 09:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ursa Major/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je juče da ovo ministarstvo podržava preduzetnike koji ulažu u nabavku nove opreme i osavremenjavanje proizvodnje.

Petričević je naveo da je kontinuitet investiranja u opremu jedini način da se održi korak sa zahtjevnim evropskim i svjetskim tržištima.

On je juče u Doboju posjetio kompaniju za proizvodnju modne konfekcije za bebe i djecu Imago, za koju je rekao da je interesantna resornom ministarstvu zbog broja zaposlenih, a uglavnom je u pitanju ženska radna snaga.

Vlasnik kompanije Imago Aleksandra Petrović rekla je da poslovanje ove kompanije ima podršku lokalne i republičke vlasti, da su posljednja dešavanja na tržištu sa sirovinama uticala i na formiranje cijene proizvoda.

Kada su u pitanju radnici, Petrović je rekla da šivača imaju dovoljno ali su u deficitu sa modelarima.

Ona je navela da su krajem 2017. godine aplicirali za projekat koji su realizovali u saradnji privrednih komora Republike Srpske i Austrije, kako bi pronašli nove kupce i izašli na međunarodno tržište, što je 2018. godine dovelo do saradnje sa austrijskom kompanijom Traeumeland.


- Nakon toga smo krenuli u izgradnju novog objekta, kupovinu nove opreme, te trenutno zapošljavamo 62 radnika na oko 1.200 metara kvadratnih - rekla je Petrović i dodala da oko 50 odsto proizvoda plasiraju na austrijsko tržište.

Predstavnik kompanije Traeumeland Hanes Neslbek kaže da je saradnja sa Imagom uspostavljena kada su za austrijsko tržište tražili novi model dječije vreće za spavanje, te da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom i kvalitetom proizvoda.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.