NavMenu

Ovako će izgledati nova poslovna zgrada Elektroprivrede RS u Trebinju (VIDEO)

Izvor: eKapija Utorak, 27.09.2022. 14:15
Komentari
Podeli
(Foto: TrebinjeLive)
Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) i Grad Trebinje izgradiće novu poslovnu zgradu u samom centru Trebinja, u Nemanjinoj ulici, potvrdio je za TrebinjeLive.info generalni direktor ERS-a Luka Petrović.

Petrović je rekao da će se novi poslovni objekat izgraditi na zemljištu koje je u vlasništvu Grada Trebinja, a na kome se sada nalazi ruinirana zgrada iz vremena Austrogarske monarhije, na kojoj nisu mogući značajniji građevinski zahvati.

- Staru zgradu, koje je u veoma lošem stanju, zamijeniće objekat koji treba da zadovolji sve potrebe ERS-a i Grada Trebinja. ERS će tu smjestiti dio svojih službi, a Grad će u tom objektu smjestiti dijelove svojih organizacionih jedinica koje se sada nalaze u čak četiri objekta - naveo je Petrović.

S obzirom da je Grad obezbijedio lokaciju, ERS je za izgradnju ovog objekta obezbijedila oko 9,2 mil KM.

- Radovi treba da počnu tokom oktobra. Novi objekat objediniće gradske usluge koje su do sada bile smještene u dva objekta kod zelene pijace i u ovom objektu u Nemanjinoj ulici, a u isto vrijeme i ERS će svoje određene službe smjestiti u ovu zgradu. Radnici će imati adekvatne uslove za rad, a građanima će se omogućiti kvalitetnija usluga - naveo je Petrović.

Prema usaglašenom sporazumu, Gradu Trebinju pripašće isti broj kvadrata koliko posjeduje sadašnji objekat, a to je oko 1.200 m2, dok će ostatak pripasti ERS-u, što je oko 2.500 metara kvadratnih.

ERS je iz dobiti za prošlu godinu obezbijedio i 2,5 mil KM za izgradnju sportskog kompleksa u Trebinju, a novac će u narednih nekoliko dana biti doznačen na račun Grada Trebinja. Ovo je još jedna u nizu investicija koju elektroenergetski sektor realizuje na području Trebinja. Ne treba zaboraviti da je HET sa oko 13 mil KM finansirao izgradnju zatvorenog bazena te uređenje Male potočine i izgradnju novog rezervoara Oko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.