NavMenu

Citroen 2CV Berlingo Fourgonette inspirisan teretnjakom iz 1951.

Izvor: magazinauto.com Ponedjeljak, 26.09.2022. 08:38
Komentari
Podeli
(Foto: Andy Willis/Unsplash)
Citroen se udružio sa italijanskim proizvođačem karoserija, Caselanijem, kako bi Berlingo pretvorio u omaž teretnom Spačeku. Rezultat je lako dostavn vozilo sa retro karoserijom, čija proizvodnja počinje 1. oktobra.

Citroen 2CV Berlingo Fourgonette je inspirisan kombijem iz 1951. koji je zasnovan na legendarnom modelu 2CV, kod nas poznatijeg kao Spaček.

To znači da je Berlingo dobio novu masku, branik i prednja krila, sve od fiberglasa. Iako je branik Spačeka bio hromiran, Citroen i Caselani su odlučili da ga ofarbaju u bijelo, kako bi napravili kontrast srebrnoj karoseriji.

Bočne strane i krov su prepravljeni da imaju izgled talasastog lima originalnog vozila. Ovakva konstrukcija je nekada imala ulogu da se poveća čtvrstoća lima a sada je čisto dekorativne prirode.

Citroen i Caselani su pokušali da evociraju uspomene, a da nisu previše kopirali originalno vozilo.


Uprkos tome što izgleda staromodno, 2CV Berlingo Fourgonette je praktičan, sa 4,4 kvadratna metra tovarnog prostora (otprilike tri puta više od starog kombija) i do tone vučnog kapaciteta (četiri puta više od originala).

Dostupan sa benzinskim, dizel ili električnim pogonskim agregatima, Caselanijev Berlingo u retro karoseriji može se primijeniti na bilo koju verziju koja je trenutno dostupna.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.