NavMenu

Počeli radovi na rekonstrukciji objekta Doma kulture Hrasno

Izvor: eKapija Subota, 08.01.2011. 10:44
Komentari
Podeli

U utorak, 21. decembra 2010. godine počeli su radovi na rekonstrukciji objekta Doma kulture Hrasno. Izvođač radova je firma "IN", a rok za završetak radova je 90 dana, saopćio je press centar Općine Novo Sarajevo.

Po završetku prve faze radova, planirani su i radovi na uređenju terase ispred objekta. Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji objekta spomen – postavka (panoi šehida i poginulih boraca) su privremeno izmješteni u prostorije mjesne zajednice Hrasno i po završetku prve faze radova bit će vraćeni u prvobitne prostore koji se nalaze u Domu kulture.

Općina Novo Sarajevo izdvojila je oko 439. 000 KM za radove na sanaciji dijela Doma kulture u Hrasnom, dok će se u budžetu za ovu godinu planirati i sredstva za rekonstrukciju tarase ispred Doma, čime će Općina Novo Sarajevo izvršiti sve obaveze na realizaciji projekta "Promocija mreža za zdravo starenje".

Da podsjetimo, Udruženje "Partnerstvo za javno zdravlje" zajedno sa Općinom Novo Sarajevo, nizom institucija i nevladinih organizacija iz BiH, te uz podršku međunarodnih organizacija iz Holandije, Kanade i Italije, realizuju projekat "Promocija mreža za zdravo starenje", u okviru kojeg će se u saniranom dijelu objekta Doma kulture na Hrasnom otvoriti prvi kulturno – edukativni centar za osobe treće životne dobi (dnevni centar) u Bosni i Hercegovini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.