NavMenu

Radovi na Gradskoj vijećnici u Mostaru: Upitno useljenje i ove godine?

Izvor: Dnevni list Subota, 08.01.2011. 10:23
Komentari
Podeli

Građevinski radovi na Gradskoj vijećnici u Mostaru, u koju su gradske vlasti najavile useljenje u ovoj godini, idu svojim predviđenim tijekom, te se završetak istih očekuje na proljeće ili ljeto ove godine. Za iste je prije gotovo tri godine financijska sredstva osigurala federalna Vlada u iznosu od 3 milijuna maraka.

Glasnogovornik Gradskog vijeća Mustafa Alendar je kazao kako se trenutačno diže krovna konstrukcija i završavaju grubi radovi.

"Stoji konstatacija da će zgrada biti dovršena u ovoj godini, na proljeće, uz eventualno kašnjenje od mjesec-dva, naravno ovisno o vremenskim prilikama koje uvelike utječu na dinamiku izvođenja radova", kazao je Alendar istaknuvši kako će potpuno useljenje gradske administracije u novu zgradu kočiti činjenica da financijska sredstava za uređenje interijera same vijećnice još uvijek nisu osigurana.

"Nadam se da će se u gradskom proračunu za 2011. naći sredstva za njezino unutarnje opremanje. Osiguranje novčanih sredstava za opremanje interijera zgrade je tema kojoj se sada trebamo posvetiti kako bi vijećnica bila na usluzi i gradskoj administraciji, kao i svim građanima Mostara. Zadnji zaključci koji su bili doneseni odnosili su se na izradu idejnog i izvedbenog projekta interijera vijećnice koji bi uključivao najvažnije komunikacijske, infrastrukturne i informatičke tokove unutar te zgrade kako bi se zadovoljile potrebe i nas koji ćemo raditi tu i svih građana Mostara. Nadamo se da će ćemo ove godine useliti u novu zgradu, iako su, kako trenutačno stvari stoje, šanse za isto minimalne", kazao je Alendar.

Kad su u pitanju financijska sredstava za unutarnje uređenje, Alendar je kazao kako postoji nekoliko opcija da se osiguraju ista, ali kako je o istom još rano govoriti.

"Ne želimo da nam se dogodi ista situacija kao što je bilo s obnovom Muzičke škole kada je postojalo nekoliko zainteresiranih strana za obnovu interijera, a ista i dan- danas čeka na obnovu unutarnjih prostorija, kako bi se u potpunosti dovela u funkciju", kazao je Alendar.

Radovi na obnovi Gradske vijećnice započeli su u ožujku prošle godine. Isti se nisu odvijali planiranim tempom zbog činjenice da je došlo do promjena na samom projektu, budući da se u isti uvela i izgradnja podzemne garaže koja nije bila planirana u samom početku, kao i promjena na prometnici Bulevar koja vodi do same zgrade vijećnice.

Višenamjenska zgrada

Projektom je u prizemlju zgrade gradske vijećnice predviđen otvoreni dio za građane, u smislu knjižnice koja će biti dostupna građanima radi administrativnih podataka, kao i odjela gdje će se građani moći informirati o javnim projektima i javnoj upravi. Odmah uz nju je planirana reprezentativna dvorana u kojoj bi se održavala vjenčanja, prijemi službenika te prijemi administracijske strukture Grada i županije, pa čak i kulturni sadržaji. Dvorana će biti višenamjenska i površine oko 200 metara četvornih, te će svojim kapacitetom moći zadovoljiti sve potrebne standarde.

Time će Grad Mostar uštedjeti dosta novca jer se do sada prostor za sve događaje iznajmljivao, a sami tim i od toga će imati zaradu jer će sada biti Grad taj koji će moći iznajmljivati drugima prostor za svečana događanja. Na prvom katu je planirana velika dvorana koja će se koristiti u konfekcijske svrhe i za održavanje sjednica.

Do sada je Grad Mostar plaćao najam za prostor Centru za kulturu i federalnoj Vladi prilikom održavanja sjednica Gradskog vijeća, a od sada će i tu biti evidentirane uštede.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.