Izvor: eKapija | Srijeda, 05.01.2011.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Fojnica dobiva novu zgradu Općine

(Foto: b)

Općina Fojnica je završila obnovu i renoviranje zgrade u kojoj će biti smješteni uredi ove institucije. Radi se o projektu čija vrijednost je iznosila oko 1 850 000 KM. Svečano otvorenje zgrade kao i moderno opremljenog i multifunkcionalnog Centra za pružanje usluga građanima koji će se nalaziti u sklopu nje planirano je za 12. 1. 2011. godine.

Zgrada je urađena po principu koji nalaže Europska unija i međunarodni propisi, a to znači da na 500 stanovnika ide jedan zaposleni. Iz Općine ističu da je ovaj objekt projektiran kako bi zadovoljio potrebe razvoja Fojnice u idućih 30 godina kada se pretpostavlja da će biti potrebno 87 zaposlenih u toj zgradi.

Građani će također, koristi imati i od uspostavljanja moderno opremljenog i multifunkcionalnog Centra za pružanje usluga građanima. On će osiguravati bolje, kvalitetnije i efikasnije usluge kako građanima tako i investitorima. Time će, nadaju se u Općini, ujedno otpočeti i novu eru djelovanja organa lokalne samouprave koja će za cilj imati povećanje transparentnosti rada kao jednog od osnovnih demokratskih načela svih europskih država.

Iz Općine ističu da su realizaciju ovog značajnog projekta pomogle "Američka agencija za međunarodni razvoj" (USAID), "Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju" (SIDA) i "Veleposlanstvo Kraljevine Holandije" (EKN) kroz "Projekat upravne odgovornosti" (GAP).

D.K.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.