NavMenu

Cinema City: U prvoj filmskoj sedmici ove godine premijera dva hit naslova

Izvor: eKapija Srijeda, 05.01.2011. 07:40
Komentari
Podeli

Nakon dugog novogodišnjeg vikenda u kojem su projekcije aktuelnih naslova privukle veliki broj ljubitelja sedme umjestnosti svih uzrasta, multiplex Cinema City za prvu filmsku sedmicu 2011. godine donosi otvaranje dva super atraktivna i aktuelna hit naslova te kreće sa ovogodišnjim izdanjem promotivne akcije Zimske čarolije u saradnji sa partnerom Cappy.

Program Cinema City od 06. januara predvodi akcioni triler "Turist". Rediteljsko ostvarenje mladog njemačkog autora Floriana Henckela Von Donnersmarcka, tvorca Oskarom nagrađene drame "Život drugih" na velikom ekranu spaja trenutno najpoželjniji par Hollywooda, prelijepu Angelinu Jolie koja nastavlja niz uspjeha nakon akcije "Salt" te neponovljivog Johnny Deppa, kojeg smo u posljednjih godinu dana gledali u mega hitovima "Državni neprijatelj" i "Alisa u zemlji čudesa". Pored seksi para u filmu nabijenom dobrom akcijom u sporednim ulogama igraju sjajni Britanac Paul Bettanny, junak hit akcije "Legija" te nekadašnji James Bond, Tomothy Dalton.

Glavni lik filma koji je samo na američkim kino blagajnama u proteklih par sedmica inkasirao preko 50 miliona dolara je Frank, američki turist slomljenog srca koji na putovanju vozom za Veneciju upoznaje misterioznu ljepoticu Elise. Ona ga očarava ali i dovodi u smrtnu opasnost zato što nije ono za šta se predstavlja. Ispočetka izbezumljen činjenicom da svi žele njegovu glavu, Frank ubrzo počinje uživati u akciji i zaljubljuje se u nevjerovatnu ženu...

Cinema City od 06. januara priprema pravi praznik za mališanje i njihove roditelje u vidu novog animiranog mega hita tvornice snova Walt Disney "Vrlo zapetljana priča" (Tangled). Film mladog rediteljskog dvojca Byrona Howarda i Nathana Grenoa, tvoraca još jednog animiranog hita "Munja" u toku praznične sezone je samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od fantastičnih 170 miliona dolara.

Radnja animiranog mega hita počinje kad se najtraženiji i najšarmantniji bandit Kraljevstva Flin Fakin sakrije u misterioznom tornju, otima ga Zlatokosa, prelijepa i vatrena tinejdžerka sa 20 metara čarobne, zlatne kose. Čudesna djevojka, koja traži način da pobjegne iz tornja u kojem je godinama zarobljena, pravi dogovor sa zgodnim lopovom i neobični duo kreće na putovanje prepuno avantura, skupa sa super-cop konjem, zaštitnički nastrojenim kameleonom i grubom bandom barskih siledžija.

Zahvaljujući činjenici da je sinhronizovan na naš jezik uz pomoć glasova sjajnih hrvatskih glumaca i pjevača Mirele Videk, Franke Batelić, Zorana Pribičevića i Domagoja Pavina u avanturama Zlatokose i ostalih junaka mogu uživati i oni najmlađi gledatelji. "Vrlo zapetljana priča" prikazivaće se u multiplexu Cinema City i u 3D tehnologiji i na 35 mm filmskoj kopiji kako bi se zadovoljile sve kategorije gledatelja.

Premijera filma "Vrlo zapetljana priča" 06. januara označava i početak ovogodišnjeg izdanja velike promotivne akcije Zimske čarolije. Cinema City je u saradnji sa partnerom akcije Cappy pripremio i iznenađenje za sve gledatelje najaktulenijih dječijih naslova za vrijeme zimskog raspusta u vidu Čarobnog Combo paketa u kojem će dva Cappy Tempo soka 0,5 L i Mega kokice moći kupiti po promotivnoj cijeni od samo 6 KM. Ponuda vrijedi za sve cappy ukuse i traje do isteka zaliha. U okviru velike promotivne akcije Zimske Čarolije 2011. 20.januara očekuje nas i nova filmska ekranizacija čuvene Francuske bajke "Mačak u čizmama" te nekolicina sjajnih animiranih filmova.

Svi posjetitelji multiplexa Cinema City i dalje mogu uživati u novoj ponudi Cafe bara gdje uz kino ulaznicu mogu ostvariti popust od 30% na asortiman proizvoda Manuel Cafe.

Sve informacije oko velike promotivne akcije Zimske čarolije, 3D projekcija, bluetooth oglašavanja, programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.