NavMenu

Konferencija o digitalnoj transformaciji kompanija IDT2022 22. septembra u Sarajevu

Izvor: Klix Ponedjeljak, 12.09.2022. 14:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Zapp2Photo/shutterstock.com)Ilustracija
Konferencija IDT2022, na kojoj će biti predstavljeni stanje i trendovi digitalne transformacije bosanskohercegovačkih kompanija, biće održana 22. septembra u sarajevskom hotelu Ibis.

Industrijska digitalna transformacija prisutna je u većini domaćih kompanija, ali svoj puni kapacitet tek treba da dostigne. Svjesni prilika koje su dostupne na tržištu, kao i izazova i potreba kompanija u svim industrijama u zemlji, kompanije Key Consulting i IDEA Software pokrenule su jedinstvenu networking konferenciju pod nazivom IDT2022 - Industrial Digital Transformation 2022.

- IDT2022 je namijenjena top i srednjem menadžmentu, kompanijama iz različitih industrija koje su uvrstile ili planiraju uvrstiti digitalnu transformaciju u svoju strategiju te IT stručnjacima i firmama koje implementiraju digitalna rješenja - istakli su organizatori te dodaju da na ovaj način žele adresirati stvarne izazove i rješenja za bosanskohercegovačku industriju kada je u pitanju digitalna transformacija.

Prema riječima organizatora, većina digitalne transformacije u Bosni i Hercegovini, posebno u malim i srednjim kompanijama, svodi se na korištenje jednostavnih Microsoft Office paketa, a na tržištu je dostupno više aplikacija i sistema kojima se mogu olakšati poslovanje, pomoći kompanijama da budu agilnije i učinkovitije te da korištenjem naprednih metoda za edukacije i mjerenje učinkovitosti motivušu svoje uposlenike. Ovom konferencijom će se kroz predavanje stručnjaka i dvije panel diskusije identificirati tri osnovna strateška cilja digitalizacije te predstaviti primjeri dobre prakse implementacije digitalnih rješenja u cilju motivacije zaposlenika.

Konferenciju će otvoriti zamjenica ambasadora Nizozemske, čija je ambasada jedan od pokrovitelja konferencije, Anne-Marije van de Staaij i organizatori konferencije. Keynote speaker konferencije je CEO kompanije Comtrade System Integration Omar Krivošija.

IDT2022 u prvi plan stavlja upravo umrežavanje i druženje te će na jednom mjestu okupiti, kako su saopćili organizatori, vrhunske IT stručnjake, vlasnike etabliranih digitalnih rješenja i učesnika iz različitih industrija. Više informacije o programu konferencije dostupno je na www.idt.ba.

Partner ove konferencije je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.