NavMenu

Transfera kod Beograda otvorila jedan od najvećih logističkih centara u regionu - Investicija od 14 mil EUR za objekat površine 30.000 kvadrata

Izvor: Promo Ponedjeljak, 12.09.2022. 09:57
Komentari
Podeli
(Foto: Nikola Mihaljević)
Domaća kompanija Transfera svečano je otvorila jedan od najvećih logističkih centara u regionu, u industrijskoj zoni u Novim Banovcima, nadomak Beograda. Riječ je o investiciji vrijednoj 14 mil EUR i objektu površine od 30.000 m2, koji je završen za rekordnih devet mjeseci. U planu kompanije, koja je uposlila više od 360 ljudi, među kojima i 100 mladih inženjera, je nastavak izgradnje logističkog parka, čija je sljedeća faza radova predviđena za narednu godinu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Duško Radović, generalni direktor kompanije Transfera, Đorđe Radinović, predsjednik Opštine Stara Pazova, Zoran Petrović, predsjednik Izvršnog odbora banke Raiffeisen Srbija i Miloš Nenezić, predsjednik Unije poslodavaca Srbije kao i više od 250 gostiju.
S leva na desno: Đorđe Radinović, Zoran Petrović, Miloš Nenezić, Duško Radović (Foto: Nikola Mihaljević)S leva na desno: Đorđe Radinović, Zoran Petrović, Miloš Nenezić, Duško Radović
Duško Radović, generalni direktor kompanije Transfera ovim povodom istakao je da je veoma ponosan na ovu investiciju kojom je otpočelo novo poglavlje u razvoju kompanije.

- U veoma izazovnom periodu koronavirusa i aktuelnih dešavanja koja su uticala na transport i logistiku širom svijeta, uspjeli smo da u rekordnom roku završimo jedan od najvećih logističkih objekata u regionu. Ponosan sam na činjenicu da je Transfera stoprocentno srpska kompanija i da smo za devet godina postojanja postigli uspjeh koji nas je pozicionirao kao jednog od lidera na logističkom tržištu Srbije i regiona. U prilog tome govore i ostvareni rezultati. U 2021. godini, imali smo 67 mil EUR prihoda, dok za ovu godinu očekujemo da ćemo se približiti cifri od 100 mil EUR prihoda. Želio bih da se zahvalim cijelom timu na naporima uloženim tokom prethodnog perioda, bez kojeg ovi rezultati ne bi bili mogući. Naši planovi ne staju ovdje. Cilj nam je nastavak razvoja i širenja poslovanja i na druga tržišta, kao i nastavak izgradnje logističkog parka - izjavio je Radović na ceremoniji svečanog otvaranja.
Duško Radović (Foto: Nikola Mihaljević)Duško Radović
Đorđe Radinović, predsjednik Opštine Stara Pazova zahvalio se rukovodstvu Transfere što je za otvaranje jednog od najvećih logističkih centara u regionu odabralo opštinu Stara Pazova.

- Prije samo nekoliko mjeseci, prilikom obilaska radova, ovdje je bilo veliko gradilište, a danas vidimo jednu veoma uspješno realizovanu investiciju. Mi, kao rukovodstvo Opštine težimo kontuniranom razvoju privrede, o čemu svjedoči i nezaposlenost stanovništva od samo nekoliko procenata, a ova investicija će svakako doprinjeti da taj procenat bude još niži upravo zbog otvaranja novih radnih mjesta. Gospodinu Radoviću čestitam na realizovanoj investiciji i želim mu da svaka naredna godina bude poslovno sve uspješnija - izjavio je Radinović.

Miloš Nenezić, predsjednik Unije poslodavaca Srbije istakao je značaj ove investicije za lokalno stanovništvo.

- Višemilionska investicija, van velikih gradova, kao i upošljavanje nekoliko stotina mladih različitih struktura, sa značajnim porastom poslovnih prihoda i potencijalnim širenjem poslovanja i na okolna tržišta, rijedak je pozitivan primjer poslovnog ponašanja. Ovo je u praksi primjenjena formula poslovnog uspjeha do koga se dolazi kada sa dokazanim privrednikom sarađuju lokalna samouprava i finansijske institucije. Vjerujem da će ovo biti primjer koji će slijediti i drugi poslodavci - rekao je Nenezić.

Zoran Petrović, predsjednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke rekao je da je saradnja banke i kompanije Transfera jedan od primjera kako treba da izgleda odnos partnera koji imaju povjerenje jedni u druge, sa vidljivim rezultatima.

- Naša saradnja traje već pune četiri godine i zadovoljstvo je podržavati kompaniju koja zapošljava veliki broj ljudi, aktivnu u brzorastućem sektoru koji bilježi sve bolje rezultate. Kada pogledamo ovaj centar i njegovu površinu od 30.000 m2, jasno je da taj sektor donosi mnogo posla i da njegove potrebe kontinuirano rastu - zaključio je Petrović.
(Foto: Nikola Mihaljević)
Novi logistički centar je opremljen najsofisticiranijom tehnologijom za upravljanje skladišnim operacijama, a kao jedan od prioriteta postavljeno je korišćenje obnovljivih izvora energije. Transfera trenutno ima više od 800 carinskih operacija na dnevnom nivou, a u okviru logističkog centra realizuje se više od 300 carinskih operacija dnevno. U isto vrijeme, Transfera transportuje oko 350 pošiljki dnevno u međunarodnom transportu. U okviru logističkog centra je i logistika i servis kompanije Comtrade.

Kompanija ima 20 kancelarija u Srbiji, kao i predstavništva u Kini i Italiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.