NavMenu

Skoro dvije decenije tradicije u trgovačkom sektoru - Euro Fany opravdava povjerenje svojih kupaca

Izvor: eKapija Srijeda, 21.09.2022. 07:46
Komentari
Podeli
(Foto: Euro Fany)
Novogradsko preduzeće Euro Fany posluje prevashodno kao trgovačko preduzeće sa maloprodajnim objektima i veleprodajom, a u manjem obimu bavi se i proizvodnjom i uslugama.

Osnovani su 2005. godine i sada zapošljavaju 60 radnika. Do 2020. godine bilo ih je i više, oko 80 zaposlenih, ali kako kažu za eKapiju, do smanjenja je došlo zbog poznatih problema i smetnji u poslovanju prouzrokovanim pandemijom korona virusa.

Sjedište im je Željezničkoj ulici, gdje im je pozicioniran i distributivni centar. Baš u distributivnom centru smještena je i njihova Veleprodaja Krajina, sa mještovitom robom, pretežno hranom i pićima. Takođe, tu je i Poslovna jedinica proizvodnje i pakeraja a vrši se proizvodnja sirupa za osvježavajuća bezalkoholna pića, negaziranih sokova jabuka i multivitamina, proizvodnja šećer kocke - lomljene, kao i pržiona kafe te pakovanje šećera.

(Foto: Euro Fany)
Na istoj adresi, u Željezničkoj ulici, je i veleprodaja i maloprodaja autodijelova i servis automobila - poslovna jedinica Auto Centar Fany.

Maloprodajni objekti, tipa samoposluge (manji marketi od 150 do 300 m2) locirani su u Novom Gradu (poslovna jedinica br. 6, ul. Kralja Petra I Oslobodioca bb), Prijedoru (poslovna jedinica br. 3, ul. Kozarska 69), Laktašima (poslovna jedinica br. 4, ul. Mladena stojanovića 9A) i Gradišci (poslovna jedinica br. 5, ul. Vojislava Čičića 5).

U objektu distributivnog centra, površine oko 5.200 m2, nalazi se sjedište još dva pravna lica čiji vlasnik je takođe vlasnik Euro Fany.

- Moglo bi se reći da posluju kao jedna grupa, jer ova dva manja pravna lica, koja su inače proizvodna i sve ili skoro sve proizvode plasiraju dalje, to rade putem veleprodaje Euro Fany, a tu je i zajedničko korištenje radne snage prema posebno sklopljenom ugovoru o tome. Riječ je o firmama Inox commerce osnovanoj 1998. godine koja proizvodi kućnu hemiju, tj. deterdžente za pranje posuđa, deterdžente za pranje staklenih površina, tečne sapune, šampone za kosu, destilovanu vodu, sonu kiselina za domaćinstvo i slično. Druga firma, Vino produkt, osnovano je 2005. godine i bavi se proizvodnjom vina i rakije te nekih likera - kažu za eKapiju.

(Foto: Euro Fany)
Od svog osnivanja, kako ističu za naš portal, Euro Fany, kao i dvije manje sestrinske firme, posluje sa ostvarenjem dobiti iz godine u godinu, pa čak i u vrijeme pandemije uz mnogobrojna ograničenja i sputavanja u poslovanju, u znatno manjem obimu, ali ipak sa ostvarenjem dobiti.


- Možda je tome doprinio naš domaćinski odnos i oprez u poslovanju, jer u nekom vremenu nismo posezali za kreditnim sredstvima te nas je i ovo pandemijsko zateklo bez ikakvih kreditnih zaduženja, tako da nismo imali odliv sredstava na plaćanje nepovoljnih kamata - kažu iz ove firme.

Kada je u pitanju pozicija firme u odnosu na konkurenciju, kažu da su njihovim kupcima već odavno prepoznatljivi, i to po povoljnim cijenama, dobrom kvalitetu robe i "izuzetno ljubaznom osoblju uvijek spremnom za pomoć kupcu proizvoda i usluga".

- U sadašnjim društveno-ekonomskim okolnostima i jako neizvjesnim vremenima fokusirani smo na održavanje postojećeg obima poslovanja i nismo spremni na bilo kakve rizike i eksperimentisanja u poslovanju. Nadamo se brzoj stabilizaciji sveukupne situacije i životnih prilika, kako u našem okruženju tako i u cijelom svijetu od kojeg sigurno i mi zavisimo - zaključuju iz Euro Fany-ja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.04.2024.  |  Građevina

Javni poziv za sistem vodosnabdijevanja na lijevoj obali Trebišnjice

Grad Trebinje objavio je 8. aprila javni poziv za izvođenje radova za sistem vodosnabdijevanja na lijevoj obali Trebišnjice. Kako se navodi u pozivu, riječ je o jednom od projekata vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Republici Srpskoj, za koje je Bosna i Hercegovina dobila kredit od Evropske investicione banke. Svi zainteresovani ponuđači tendersku dokumentaciju, kako se navodi u pozivu, mogu da preuzmu u prostorijama Grada Trebinje,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.