Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 03.01.2011.| 11:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Portal Fotografija.ba organizuje izbor fotografije godine

(Foto: b)

Portal Fotografija.ba prvi put u Bosni i Hercegovini organizira izbor za fotografiju godine, na koji se mogu prijaviti svi članovi ovog portala do 20. januara 2011. godine.

Pobjednike će birati tročlani žiri sastavljen od relevantnih imena iz ove oblasti: Zlatko Popović, freelance fotograf, Mario Periša, predavač na Multimediji u Varaždinu i osnivač fotoagencije Mape i Haris Čalkić, fotograf Magazina Start BiH i jedan od urednika portala www.fotografija.ba

Tokom takmičenja, bit će izabrano 50 najboljih fotografija pristiglih na konkurs, koje će potom biti izložene u Galeriji Boris Smoje u Sarajevu. Izložba najboljih autorskih radova također će imati humanitarni karakter, te je previđeno da pola novca od prodaje fotografije ide u humanitarne svrhe, a pola autoru. U slučaju da autor to ne želi, zadržava pravo da ne prodaje fotografiju, a print nakon završetka izložbe prelazi u njegovo vlasništvo.

Prema pravilima, na konkursu mogu učestvovati svi članovi portala www.fotografija.ba, koji pri tom moraju poslati i link svog profila kako dokazali članstvo. Na konkurs je dozvoljeno poslati samo jednu fotografiju, koja mora biti najmanje 2000 pixela po dužoj strani (300 DPI). Fotografije se, uz kratki opis i u formatu ime_prezime_naziv_fotografije, šalju na mail adresu fotografija.godine@gmail.com.

Tri prvoplasirane fotografije bit će nagrađena na svečanoj manifestaciji koja će se održati u 20. feburara 2011. godine u Kamernom teatru u Sarajevu. Prva manifestacija "Fotografija godine" je posvećena nedavno preminulom majstoru fotografije Čedi Paunoviću, prijatelju portala Fotografija.ba.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.