NavMenu

Firma Braća Stjepanović širi pogon za proizvodnju rezane građe - Pri kraju i dogradnja salona namještaja

Izvor: eKapija Utorak, 27.09.2022. 08:07
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Novi Grad)
Firma Braća Stjepanović iz Novog Grada dovršava proširenje pogona za preradu drveta, kao i dogradnju poslovnog objekta za postojeći salon namještaja, što će proširiti njegove kapacitete, kaže Savo Stjepanović, direktor firme Braća Stjepanović.

- Težimo stalnom proširenju obima proizvodnje, a samim tim i većim obimom poslovanja u sklopu postojećih djelatnosti. Takođe, osim proizvodnje i trgovine značajno mjesto zauzima i drumski saobraćaj i ugostiteljstvo – navodi Stjepanović.

Osnovna djelatnost firme, pokrenute 1990. godine u segmentu trgovine, danas je proizvodnja rezane građe.

- Od početka firma uspješno posluje. Proizvode radimo po narudžbi i za poznatog inostranog kupca. Firma posjeduje proizvodni pogon za preradu drvnih sortimenata, a najzastupljeniji su proizvodi od hrasta i bukve - hrastovi i bukovi elementi frize – kaže Stepanović.

Nabavka sirovina vrši se uglavnom na lokalnom nivou, na područje Prijedora i okolnih opština.

Nedostatak sirovina se nadoknađuje u opštinama Sanski Most, Bihać, Cazin, Bosanska Krupa i drugim mjestima, navodi Stjepanović.

- Nabavka sirovina je otežana iz razloga što su manje količine dostupne na tržištu, a veći je broj proizvođača na području regije Prijedor koji se bave drvoprerađivačkom industrijom.

Stjepanović dodaje da je 80% proizvodnje orijentisano na ino-tržište.

- Svi naši proizvodi se plasiraju uglavnom u Sloveniju, Hrvatsku, Italiju, kupcima sa kojima imamo dugogodišnju saradnju i čiji kapaciteti su takvi da mogu preuzeti svu našu proizvodnju. Ostatak ide na domaće tržište, za proizvođače namještaja na području Bosne i Hercegovine – kaže Stjepanović.


Druga djelatnost ove novogradske firme je trgovina i to prodaja namještaja i bijele tehnike.

Firma posjeduje vlastite prodajno-izložbene prostore i svoj vozni park za prevoz sirovina i robe do kupca.

- Trenutno zapošljavamo 17 radnika, ali se broj stalno mijenja i povećanje kapaciteta znači i novu potrebu za radnicima- kaže Stjepanović.

Kako sumira Stjepanović, firma će se u budućem periodu fokusirati na proširenje kapaciteta, povećanje obima proizvodnje, izvoza, kao i broja radnika u sklopu postojećih registrovanih djelatnosti.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Agro

Za ovu biljku se vjeruje da donosi blagostanje i sreću

Bogatstvo, blagostanje i moć, zadovoljstvo u poslovnom i privatnom svijetu i sreću po narodnim predanjima donijeće vam biljka pilea peperomioides, popularno nazvana kineski dolar. Baš kao što joj ime govori, svi finansijski stručnjaci i imućni ljudi u svom životnom prostoru posjeduju baš ovu biljku okruglih listića i tanke stabljike. Ali, postali milioneri ili ne, ova biljka će vas svojim prisustvom u prostoriji oplemeniti i sam

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.