NavMenu

Kej na obali Une imaće dekorativno osvjetljenje - U planu izgradnja sistema javne rasvjete

Izvor: eKapija Petak, 23.09.2022. 12:29
Komentari
Podeli
Kej u Novom Gradu (Foto: Boris Kovačević)Kej u Novom Gradu
U opštini Novi Grad predviđena je izgradnja sistema rasvjete u ulici Kej Vojvode Stepe, na dijelu od mosta na rijeci Sani do mosta na rijeci Uni i dekorativna rasvjeta obale u dužini od 920 m.

Dekorativna rasvjeta je u LED RGB tehnologiji, a projektom je predviđena ugradnja 46 novih stubova visine 6,9 m, sa dvije lire na 4 i 6 metara i LED svjetiljkama.

- Za osvjetljenje keja i ulice predviđene su svjetiljke najnovije tehnologije proizvođača dekorativne cestovne asimetrične LED svjetiljke. Dekorativna rasvjeta obale ima funkciju dekorativnog diskretnog osvjetljenja i za to se koristi reflektorska nadgradna RGBW svjetiljka – navode u Opštini Novi Grad.

Rok za implementaciju još nije definisan, jer će se projekat realizovati ukoliko bude odobren novac sa viših nivoa vlasti.

Prema navodima iz Opštine, do sada je urađen glavni projekat izgradnje sistema rasvjete. Ukupna procijenjena vrijednost iznosi 950.422 KM sa PDV-om.

Jedna od najvećih atrakcija i simbol Novog Grada je tri kilometra duga i kamenom ozidana obaloutvrda ili čuveni novogradski kej, šetalište uz rijeku Unu s alejom kestena i lipa.

- Ovaj projekat se odnosi na izgradnju sistema rasvjete duž keja, gdje se i nalazi većina plaža, te je za razvoj turizma od velike važnosti. S druge strane, s obzirom na to da rijeka Una predstavlja prirodnu granicu sa Republikom Hrvatskom odnosno sa EU, izgled keja predstavlja i prvi utisak o Republici Srpskoj iz pravca EU – poručuju iz Opštine Novi Grad.

Projekat je predviđen u okviru Plana kapitalnih investicija opštine Novi Grad 2022-2024. godine.Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Agro, Industrija

Domaći agrar spao na jeftine proizvode, većina usmjerena na kukuruz i krompir

sa usitnjenim zemljištem (šest do osam parcela). - Ta gazdinstva najvećim dijelom proizvode za vlastite potrebe ili samo djelimično viškove za prodaju, što uzrokuje nisku produktivnost, niske prihode, male količine, upitan kvalitet i konzistentnost tržišne proizvodnje. Kod proizvođača i prerađivača postoji nedostatak poznavanja i razumijevanja standarda kvaliteta, te ograničen pristup i korištenje inovacijskih i modernih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.