NavMenu

Hotelijer iz Republike Srpske kupuje Beogradsku autobusku stanicu

Izvor: SRNA Četvrtak, 30.12.2010. 09:43
Komentari
Podeli

Banjalučka kompanija "Damjan", čija je osnovna djelatnost hotelijerstvo, objavila je ponudu za preuzimanje Beogradske autobuske stanice (BAS), čija tržišna vrijednost iznosi 2,2 miliona eura, piše "Blic".

Kompanija "Damjan" posluje u vlasništvu porodice Pantelije Damjanovića koja je, osim hotela "Damjan" i kluba "Kruna", vlasnik i postrojenja vode "Kruna" i Robne kuće u centru Banjaluke, piše list.

List navodi da je u vlasništvu BAS-a 165 ari placa i 10 poslovnih objekata površine 19 000 metara kvadratnih u centru Beograda, a najveći akcionar BAS-a je država Srbija sa 40,3 odsto akcija, dok se ostatak nalazi u rukama manjinskih akcionara.

Ponuđač je objavio uslovnu ponudu kojom namjerava da kupi minimum 40,3 odsto dionica, a obavezao se da će platiti 760 dinara po akciji, pa bi po ovoj cijeni tržišna vrijednost BAS-a bila 2,2 miliona eura, kažu u Brokerskoj kući "Sinteza".

Kako se navodi u ponudi, ponuđač nema namjeru da promijeni djelatnost BAS-a, a planira i da sačuva radna mjesta.

Nenad Gujaničić iz Brokerske kuće "Sinteza" kaže da je sada ključ u rukama države čiji paket u BAS-u po aktuelnim cijenama vrijedi oko 900.000 eura.

U Agenciji za privatizaciju nisu željeli da daju izjave dok traje ponuda, ali kažu da će država donijeti odluku do 18. januara, kada i ističe rok.

Beogradska autobuska stanica je jedna od retkih kompanija koja i u vrijeme krize posluje pozitivno. Prošle godine BAS je zabilježio poslovne prihode od 1,02 milijarde dinara i neto dobitak od 1,3 miliona dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.