NavMenu

Indija planira potrošiti 600 mil USD na vazduh

Izvor: Nezavisne novine Petak, 26.08.2022. 13:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LanaElcova/shutterstock)Ilustracija
Indijska država Delhi planira potrošiti 600 mil USD tokom tri godine za elektrifikaciju većine svog javnog prevoza kako bi se poboljšao kvalitet vazduha u jednom od najzagađenijih gradova na svijetu.

Država, koja je redovno na vrhu lista globalnog zagađenja vazduha, radi na strategiji da 80% svojih autobusa do 2025. učini električnim, postavi više stanica za punjenje i prebaci jednu četvrtinu svog snabdijevanja energijom na solarnu energiju kako bi riješila problem, rekla je Džasmin Šah, potpredsjednica Komisije za dijalog i razvoj vlade u Delhiju.

Indijska mega urbane sredine, uključujući glavni grad Nju Delhi i finansijski centar Mumbai, izdvajaju sredstva za čišćenje svoje vode i vazduha dok se broj stanovnika povećava i negativni uticaj klimatskih promjena pojačava.

Planovi Delhija u skladu su s ciljem te južnoazijske države, trećeg najvećeg zagađivača u svijetu, da postepeno smanji štetne emisije na neto nulu.

Proračunska podrška nije glavni problem, rekla je Šahova za Bloomberg u intervjuu u petak. Najveći problem je nedostatak političke volje, dodala je.

- S vremenom, možda u godinama koje dolaze, dodatna proračunska podrška poput zelenih obveznica ili međunarodnog finansiranja biće ključna - rekla je Šahova, dodajući da Delhi trenutno finansira svoje zelene napore vlastitim sredstvima.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.