NavMenu

Brčko - Italijani grade industrijsku zonu u čiju će infrastrukturu uložiti 1,8 miliona EUR!

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 26.01.2006. 16:27
Komentari
Podeli



Gradonačelnik Brčko distrikta i Dijego Lorenco, direktor italijanske firme "Progetto-Brčko" (Prodžeto Brčko) iz Venecije, potpisali su Ugovor o prodaji prava građenja u industrijskoj zoni Jug 1, desetak kilometara udaljenoj od Brčkog. " Progetto Brčko", članica Unije industrijalaca "Veneto" iz Venecije koja okuplja više od hiljadu preduzeća, registrovana je isključivo radi realizacije projekta brčanske industrijske zone. Nakon dvogodišnjih pregovora i usaglašavanja međusobnih prava i obaveza, ova firma je konačno stekla pravo građenja buduće industrijske zone na 30 hektara zemljišta, gdje će u narednih pet godina uložiti u infrastrukturu 1,8 miliona EUR.

Poslovi prve faze građenja koji su definisani ugovorom najavljeni su za proljeće, a uporedo s tim počet će i realizacija deset predugovora koje su investitori sklopili sa stranim partnerima iz Holandije i Njemačke - ulagačima u mala i srednja preduzeća metaloprerađivačke, obućarske i mesne industrije. Vrijednost tih investicija je oko 15 miliona EUR što će omogućiti otvaranje najmanje 320 novih radnih mjesta. Vlada Brčko distrikta je u infrastrukturne objekte u budućoj zoni građenja već uložila oko milion maraka, a budžetom je planirano da se za iste namjene izdvoji još 2,5 miliona KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.