NavMenu

U planu još jedan hotel u Kolašinu - Četiri zvjezdice za 201 smještajne jedinice (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 19.08.2022. 12:42
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/Idejno rešenje/A tim studio)
Projektni biro A-tim studio iz Podgorice izradio je idejno rješenje hotela sa 4 zvjezdice spratnosti Po+S+P+3+Pk+T koje preduzeće Kips gradnja planira da gradi u Kolašinu.

- Prema Listu nepokretnosti broj 1567, katastarska parcela 280/5, KO Kolašin je svojina 1/1 pravnog subjekta Kips gradnja d.o.o., Podgorica. Predmetna katastarska parcela čini veći dio urbanističke parcele broj 5, u zahvatu DUP-a Kolašin Centar - navodi se u ijednom rješenju i dodaje da na na lokaciji nema izgrađenih objekata ni struktura.


Kapacitet hotela je 201 smještajna jedinica. Smještajne jedinice su planirane na sljedeći način:
  • 60% jedinica (ukupno 119) su predviđene u vidu apartmana vrste junior suite i veće. Svi apartmani imaju terasu. Najveći broj apartmana su sa jednom spavaćom sobom, dvokrevetni (ukupno 100 jedinica). Manji broj je sa dvije spavaće sobe, dvokrevetni (ukupno 19 jedinica). Ovi apartmani su smješteni na prizemlju, prvom, drugom i trećem spratu.
  • 40% jedinica (ukupno 83) su predviđene u vidu jednokrevetnih soba, smješteni su na potkrovlju i u tavanu. Ove jedinice nemaju predviđene terase.

Osim smještajnih jedinica, objekat će imati i recepciju sa holom i barom, restoran, prostorije za održavanje, kao i garažu na 2.560 m2 sa 84 parking mjesta.

Planirana su četiri lifta za goste hotela kao i jedan servisni lift. Podrum je planiran kao etaža koja je potpuno ukopana sa dva evakuaciona izlaza koja su neophodna zbog protiv-požarnih standarda i koja su vrlo lijepo inkorporirana u uređenje terena u vidu podzemnih izlaza.

U jednom dijelu suterena je planiran restoran sa restoranskom kuhinjom i orjentisan je ka otkopanom dijelu suterena. Ostatak površine zapadnog krila je planiran za tehničke prostorije. Istočno krilo suterena je takođe planirano za rješavanje stacionarnog saobraćaja. Prizemlje, tri sprata i potkrovlje su planirani za smještajne kapacitete. Potkrovlje je osvjetljeno vidionicama (badžama) koje su formirane na dva načina: na fasadi se naizmjenično smjenjuju klasične vidionice (badže) sa krovom na dvije vode i vidionice sa krovom na jednu vodu koji se javlja kao zasječeni i podignuti dio same krovne ravni. Na ovaj način se smanjuje agresivnost fasade i gabarit
samog objekta.

- Kako se u urbanističko tehničkim uslovima ostavlja mogućnost korištenja podkrovnog prostora za smještajne jedinice u nepromjenjenom spoljnjem gabaritu objekta to je i tavanska etaža iskorištena za smještajne kapacitete. Ova etaža je osvjetljena krovnim prozorima kao i vertikalnim prozorima koji su uvučeni u odnosu na ravan krova čime se ne narušava i ne povećava spoljni gabarit krova.


Ukupna ostvarena BRGP iznosi 11.098 m2 što precizno odgovara dozvoljenoj BRGP proporcionalno vlasničkom dijelu UP5.

Ostavlja se mogućnost fazne izgradnje objekta. Precizna podjela izvođačkih faza biće definisana Glavnim projektom, pojašnjeno je u idejnom rješenju.


Fotogalerija
Hotel sa 4* Kolašin
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.