NavMenu

Rusi će kasniti s isporukom dizalice u Luku Brčko

Izvor: biznisinfo.ba Petak, 19.08.2022. 10:02
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Brčko distrikta)
Planirani rokovi druge faze revitalizacije Javnog poduzeća Luka Brčko u čijem se središtu nalazi isporuka nove lučke dizalice iz Rusije, zbog dešavanja u Ukrajini biće prolongirani.

Direktor JP Luka Brčko Perica Josić za Radio Brčko je kazao da je prvobitno planirani rok za završetak druge faze bio 7. septembar ove godine, što je u praksi značilo isporuku dizalice iz Rusije početkom devetog mjeseca ove godine, a što je sada postalo upitno.

– Mi ćemo i danas i narednih dana imati intenzivne sastanke sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj i sa predstavnicima izvođača radova kako bismo utvrdili rokove i kako bi nam oni dali svoja uvjerenja do kada bi točno oni mogli da završe isporuku dizalice – kazao je Josić.

Josić je napomenuo da će od strane predstavnika Luke na sastanku biti traženo tačno obrazloženje razloga kašnjenja isporuke dizalice, te da dostavljač odredi neki rok u kojemu oni mogu dati garanciju da će to i završiti.

– Mi ćemo onda sve to sagledati i nakon toga odlučiti koji će biti naši daljnji koraci u traženju rješenja vezano za isporuku dizalice našem poduzeću – pojasnio je Josić.

Inače, treća faza revitalizacije Luke Brčko predviđa rekonstrukciju pruge sa izgradnjom pristupne ceste i taj projekat zvanično je započet 1. avgusta ove godine.

– Prije dva dana izvođač, austrijska firma Strabag je nakon izvođenja geodetskih radova ušla u gradilište na način da mašine krče šipražje i druge prepreke, a ovih dana očekuje se i početak prvih iskopa – naznačio je Josić.

Ugovorena cijena za ove radove je oko 13,4 mil KM, rok je 485 dana, a očekivanja su da rok bude ispoštovan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.