Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.12.2010.| 14:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izgradnja sirare u Tesliću čeka zeleno svjetlo

(Foto: b)

U Blatnici (opština Teslić) u fazi pripreme nalazi se projekat izgradnje sirare koji je već prošao proceduru izrade i usaglašavanja u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, proceduru usaglašavanja u italijanskoj ambasadi u Sarajevu - Odjeljenju za inostranu privrednu saradnju i pomoć u regionu Veneto, koja je trebalo da bude sufinansijer u projektu.

Projekat je prihvatila i teslićka Skupština opštine, a kako kažu u Opštini Teslić bilo je potrebno još da projekat dobije saglasnost italijanskog Ministarstva inostranih poslova i da ga usvoji Parlament provincije Di Beluno.

Međutim, kako pojašnjavaju u Opštini u tom trenutku su se desili izbori u Italiji i u pokarajini se promijenila vlast.

"Nova vlast je tražila dodatno vrijeme da se upozna s nekim detaljima i realnim mogućnostima, tako da je došlo do usporavanja projekta, pojašnjavaju u Opštini, naglašavajući kako su prilikom posjete delegacije Opštine Teslić Italiji dobili obećanje da će ubrzo imati njihov stav po ovom pitanju.

Također, u cilju ubrzavanja ovog projekta Opština je uputila i pismo italijanskoj provinciji, tako da se nadaju skorom odgovoru.

E. Ko.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.