NavMenu

Za Egipat i poslije ljetne turističke sezone - Produžena saradnja Aerodroma Banjaluka i avio-kompanije Air Cairo

Izvor: eKapija Petak, 12.08.2022. 11:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/JUNO KWON)Ilustracija
Direktna avio-linija iz Banjaluke za Egipat biće nastavljena i poslije ljetne turističke sezone, jer je rukovodstvo Aerodroma produžilo saradnju s kompanijom Air Cairo.

Direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da će tako u Egipat iz Banjaluke moći putovati i zimi, ali jednom sedmično, i to svakog petka.

S banjalučkog aerodroma se od kraja maja može otputovati direktno u Hurgadu, dva puta sedmično, utorkom i petkom.

Jedini međunarodni aerodrom u Republici Srpskoj pružio je usluge za oko 171.000 putnika u prvoj polovni godine. Samo je u julu bilo oko 45.000 putnika, što je oko 17.000 putnika više nego u sedmom mjesecu prošle godine.

– Tu dolazimo do problema jer smo mali aerodrom. Dakle, naš problem je smještajni kapacitet. Nemamo dovoljno sadržaja kako bi akumulirali dodatne prihode, a i parking je postao premalen. To su slatke muke i moramo se pozabaviti time ako želimo razvoj – rekao je Račić u Jutarnjem programu RTRS, prenosi bl-portal.com.

On kaže da je u planu i povezivanje Aerodroma s auto-putem.

– Nevjerovatno je da u izgradnji auto-puta nije urađen priključak za Aerodrom. Vjerovatno je tada bilo neko razočarenje i politike i građana, jer tada nije bilo rezultata u radu Aerodroma, pa me i ne čudi što je neko zaboravio da napravi priključak. Ali, riješićemo i to zajedno s Autoputevima RS i Putevima RS. Aerodrom mora imati priključak na auto-put. Taj poduhvat možda jeste složen, ali je izvodivo – naveo je Račić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.