NavMenu

Raspisan poziv za gradnju dionice Tunel Kvanj-Buna, radovi vrijedni 150 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 10.08.2022. 14:28
Komentari
Podeli
(Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)
Autoceste FBiH su raspisale tender za gradnju dionice na Koridoru 5C - Tunel Kvanj-Buna.

Radovi su procijenjeni na 150 mil EUR i finansiraju se iz Evropske investicione banke. Podrazumijevaju gradnju tunela Kvanj, vijadukta Rotimski potok i nadvožnjaka Rujevice.

Rok da se dostave ponude je 10. Oktober, a više detalja pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, ovog ljeta Autoceste FBiH su raspisale tender i za izvođače radova na tunelu Prenj, dugom više od 10 km i projektu vrijednom 400 mil EUR, kao i za dionicu Mostar sjever-Mostar jug gdje bi radovi koštali 350 mil EUR.

Prvi čovjek te kompanije Elmedin Voloder rekao je u junu da je trenutno aktivno osam gradilišta, na kojima se gradi još blizu 40 kilometara autoceste. Ukupna investicijska vrijednost tih radova iznosi oko 1,14 mlrd KM, rekao je Voloder tada za Avaz.

- Ukoliko uspijemo realizirati sve što je planirano, a već smo puno toga i uradili, rok do 2028. koji su naveli premijer i resorni ministar je realan, uz uvjet izgradnje tunela Prenj u periodu od šest godina. U narednih šest do deset mjeseci planiramo ugovaranje i početak izgradnje novih 85 kilometara i to su poslovi u vrijednosti od 2,5 mlrd KM - istakao je on.

Koje dionice autoputeva i brzih puteva su izgrađene u Bosni i Hercegovini, a koje su u planu, možete pogledati u našoj Info mapi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.