NavMenu

Pad cijena goriva na pumpama širom BiH - Litar benzina ide i ispod 3 KM

Izvor: Klix Ponedjeljak, 08.08.2022. 13:09
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Paul Brennan)
Na osnovu podataka Ministarstva trgovine FBiH i Ministarstva trgovine i turizma RS-a vidi se pad cijena goriva u Bosni i Hercegovini. Nakon dugo vremena cijena benzina na pojedinim pumpama je pala ispod 3 KM.

Benzin super 95 se u ponedjeljak ujutro u Sarajevu može kupiti najjefitnije za 2,96 KM po litru, a najveća cijena je 3,31 KM po litru.

Pad cijena u odnosu na prošlu sedmicu bilježi se u prosjeku od 5 do 10 feningi, u zavisnosti od benzinske pumpe.

Cijena dizel goriva na benzinskim pumpama u Sarajevu se kreće od 3,16 KM po litru do 3,36 KM po litru. Cijena plina je od 1,51 KM do 1,71 KM.

U Banjaluci cijena benzina po litru iznosi od 2,92 KM do 3,47 KM.

Cijena dizela u Banjaluci iznosi od 3,08 KM po litru do 3,45 KM po litru. Cijena plina se kreće od 1,51 KM do 1, 67 KM po litru.


U Tuzli su cijene goriva nešto niže nego u Sarajevu. Tako se dizel u Tuzli može natočiti za 3,11 KM po litru do 3,41 KM. Benzin se u Tuzli prodaje od 2,91 KM po litru do 3,56 KM litru, a plin od 1,51 KM do 1,76 KM po litru.

Podsjećamo da je odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine maksimalna marža na gorivo u maloprodaji ograničena na 25 feninga po litru.

Na svjetskom tržištu je trenutno cijena Brent nafte oko 95 dolara, a američkog indeksa WTI oko 89 dolara po barelu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.