NavMenu

Auto-put Bijeljina-Rača trebalo bi da bude gotov najkasnije za tri godine - Vrijednost radova 260 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Subota, 06.08.2022. 17:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shimon Bar/shutterstock.com)Ilustracija
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u subotu, 6. avgusta, na lokaciji pripremnih radova na izgradnji dionice auto-puta Bijeljina-Rača da je početak radova dobra vijest za sve i da je predviđeno da ova dionica od 20 kilometara bude u funkciji za dvije i po do tri godine.

- Ovo je dobar dan za čitavu Republiku Srpsku, a posebno za ovaj kraj - rekao je Dodik koji je mjesto radova na putu "Ivice" prema Obarskoj posjetio sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem, ministrom komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojinom Mitrovićem i vršiocem dužnosti direktora Autoputeva Republike Srpske Slobodanom Stanarevićem.

Dodik je rekao da će u narednih mjesec do dva doći sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da zvanično otvore radove.

Prema njegovim riječima, ovi radovi finansiraju se sredstvima Vlade Republike Srpske i onim što će dati Vlada Srbije.

- Vjerujem da ćemo sa turskim partnerima naći način da nastavimo dalje prema Brčkom i da ćemo da riješimo probleme prolaska trase kroz distrikt Brčko, koja je ključna za integralni putni pravac - naglasio je Dodik.

On je naveo da je pedviđeno da za 36 mjeseci ovih 20 kilometara puta bude spojeno na most preko Save koji će biti izgrađen, kao i na trasu od mosta do Kuzmina i petlju koja će ovdje biti izgrađena.

Vršilac dužnosti direktora Autoputeva Republike Srpske Slobodan Stanarević rekao je da će dionica auto-puta Bijeljina-Rača biti nešto kraća od 20 kilometara i da je jedna od bitnijih trasa na auto-putu od Beograda ka Banjaluci, odnosno Sarajevu.

- Rok za izgradnju dionice je tri godine, ali se nadam da će i prije biti završena - rekao je Stanarević i dodao da će na trasi biti izgrađeno 12 objekata, od kojih je najimpozantnija petlja Bijeljina koja će sva biti na stubovima.

Prema njegovim riječima, ukupna vrijednost izgradnje auto-puta od Bijeljine do Rače je 260 mil KM, a finansiraju je po pola Srbija i Republika Srpska.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.