NavMenu

Produžen rok za prijavu projekata za dodjelu grantova investicijama u digitalnu transformaciju u sektoru poljoprivrede

Izvor: eKapija Subota, 06.08.2022. 10:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Beros919/shutterstock.com)Ilustracija
Produžen je rok za prijave na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama u digitalnu transformaciju preduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini. Svi zainteresovani mogu pristupiti javnom pozivu putem ovog linka.

Proces prijava je omogućen isključivo elektronski, putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba, do 29. avgusta 2022. godine.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 29. avgust 2022. godine, do 17.00 sati.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem e-maila: eu4businessrecovery@undp.onmicrosoft.com u vremenskom periodu od 14. jula do 22. avgusta. Na sve upite koji stignu prije i poslije navedenog roka neće se odgovarati.

Prije postavljanja pitanja zainteresovani podnosioci prijava trebaju pažljivo pročitati dokument Smjernice za podnosioce prijava i postojeća pitanja i odgovore vezane za ovaj javni poziv. Projekat neće odgovarati na već odgovorena pitanja.

Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 3,1 mil KM, Evropska unija podržaće ulaganja u digitalizovane poslovne prakse i standarde usmjerene na jačanje internih kapaciteta preduzeća u sektoru poljoprivrede, s ciljem podrške oporavku ili ponovnom pokretanju poslovnih aktivnosti preduzeća.

Ko se može prijaviti?

Na javni poziv EU4BusinessRecovery mogu se prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća koja se aktivno bave uzgojem i/ili preradom voća, uključujući sadni materijal, vinogradarstvo i masline, te uzgojem i/ili preradom povrća, mlijeka, mesa, jaja, ribe, žitarica, gljiva, začinskog bilja, ljekobilja i/ili meda.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od od 10.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova. Za svaki projekat, podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije dok će projekat finansirati maksimalnih 85% ukupnog iznosa kroz mjeru podrške.

Prihvatljive investicije i troškovi se odnose na nabavku opreme, mašina, alata, komunikacijskih uređaja, hardvera i softvera za kontrolu, praćenje, upravljanje i nadzor proizvodnih procesa, profesionalnih i konsultantskih usluga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.