Izvor: eKapija | Petak, 05.08.2022.| 13:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi poziv za prodaju akcija EPCG, cijena snižena na 7,33 EUR po dionici

(Foto: Elektroprivreda Crne Gore)
Elektroprivreda Crne Gore raspisala je novi poziv za prodaju sospstvenih akcija u blok transakciji. Kako je navedeno u pozivu, kompanija planira da proda 11.813.238 sopstvenih akcija, po minimalnoj cijeni od 7,33 EUR po akciji.

Kako se može vidjeti, ta cijena je niža za 1,30 EUR po akciji u odnosu na prethodnu prodaju kada je iznosila 8,63 EUR za dionicu.

Pravo da učestvuju na nadmetanju imaju energetske kompanije instalisanih kapaciteta najmanje 1000 MW ili sa osnovnim kapitalom najmanje 500 mil EUR ili investicioni fondovi koji se kotiraju na organizovanom tržištu kapitala, ima pozitivan finansijski rezultat u poslednje 3 godine, kapital od najmanje milijardu eura i ulaganje u energetski sektor minimalno 100 mil EUR u zadnjih pet godina.

Ponuđač je u obavezi da uz prijavu dostavi originalnu bankarsku garanciju, bezuslovno "bez prigovora" i naplativa na prvi poziv sa rokom važenja minimum 60 dana od dana otvaranja ponude na iznos od 5% investicione vrijedonosti akcija. U slučaju da izabrani kandidat odustane od potpisivanje ugovora o kupovini akcija, Elektroprivreda Crne Gore će izabranom kandidatu aktivirati garanciju.

U postupku nadmetanja može da učestvuje samo privredni subjekat koji nije pravosnažno osuđivan i čiji izvršni direktor nije pravosnažno osuđivan za neko od krivičnih djela sa obilježjima kriminalnog udruživanja, stvaranja kriminalne organizacije, davanje ili primanje mita, davanje ili primanje mita u privrednom poslovanju, utaja poreza i doprinosa, prevare, terorizma, finansiranja terorizma, terorističkog udruživanja, učestovanja u stranim oružanim formacijama, pranja novca, trgovine ljudima, trgovine maloljetnim licima radi usvojenja, zasnivanja ropskog odnosa i prevoza lica u ropskom odnosu što se dokazuje na osnovu uvjerenja ili potvrde nadležnog organa izdatog na osnovu kaznene evidencije, u skladu sa propisima države u kojoj privredni subjekat ima sjedište, odnosno u kojoj ovlašćeno lice/a tog privrednog subjekta ima prebivalište.

U postupku nadmetanja može da učestvuje samo privredni subjekat koji je izmirio sve dospjele obaveze po osnovu poreza i doprinosa u skladu sa važećim zakonskim propisima države u kojoj privredni subjekat ima sjedište.

Ponude se dostavljaju neposredno ili putem pošte, na adresu Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić, Ul. Vuka Karadžića br. 2, 81400 Nikšić, zaključno sa 12. avgustom do 10 časova. Istog dana održaće se i njihovo javno otvaranje.

Ključni kriterijum za vrednovanje ponuda biće najveća ponuđena vrijednost ukupne blok transakcije.

Neblagovremene ponude, kao i ponude uz koje nijesu priloženi traženi dokazi, biće odbačene i neće se razmatrati u postupku izbora ponuda i iste će biti vraćene ponuđaču.

Odluku o izboru strateškog kupca donijeće Skupština akcionara Društva, na osnovu predloga Komisije koja je sprovela postupak prodaje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE