NavMenu

Privrednici Nižnjeg Novgoroda zainteresovani da ulažu u RS

Izvor: eKapija Petak, 05.08.2022. 12:32
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.om/betexion)
Posjetom Privrednoj komori Nižnjeg Novgoroda delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske nastavila je posjetu Ruskoj Federaciji, u sklopu snažne promocije potencijala za ulaganje u Republiku Srpsku.

Delegacija koju predvodi v.d. direktora IRBRS Dražen Vrhovac, a u čijem sastavu su i ambasador BiH u Ruskoj Federaciji Željko Samardžija i počasni konzul BiH u Nižnjem Novgorodu Igor Podkolzin, promovisala je juče investicioni profil Republike Srpske i investicione profile naših gradova i opština potencijalnim investitorima, kao i predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Nižnjenovgorodske oblasti.

Promociji je prisustvovalo više od 20 predstavnika najvažnijih kompanija Nižnjeg Novgoroda, jedne od privredno najrazvijenijih regija u Ruskoj Federaciji. Oni su iskazali veliki interes za promociju i ulaganje u Republiku Srpsku, uz naglasak na razvijene međusobne prijateljske odnose regije Nižnjeg Novgoroda i Republike Srpske.

Tokom razgovora sa ruskim privrednicima naglašeno je da Republika Srpska ima posebno značajan potencijal za ulaganje u energetski i drvoprerađivački sektor, oblast metalne obrade, proizvodnje hrane, kao i sektor informacionih i komunikacionih tehnologija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.